2021-05-08 4813 views
北角匯近碼頭同巴士總站,新開左間西餐!頭盤—用紅菜頭醃製的煙三文魚,底部配上薯蓉同椰菜花蓉,個樣似壽司,食落去魚同薯蓉好夾另外仲食左酥炸單骨雞翼,同炸沙甸魚炸雞翼同沙甸魚都炸得0岩0岩好!食到唔停口😍炸薯條愛好者有福了!!!只要你order 一份主菜就可以兩小時內無限refill 炸薯條!新開餐廳嘅炸薯條永遠都係最正嘅,新鮮熱辣香脆😋四個主菜,質素都好好。包括慢煮。烤西班牙伊比利亞豬架,剛剛好熟,豬肉鬆軟,配上蘋果蓉,酸酸甜甜唔肥膩!香煎帶子配黑松露蘑菇意大利飯帶子大大粒,唔會over cooked ,蘑菇量多,意大利飯粒粒分明唔會硬骨骨,推薦!XO醬龍蝦尾配飲管粉因為有小朋友,所以要求走XO醬,怕會辣。反而咁樣可以食到更加濃嘅龍蝦味,意大利粉粗粗,未食以為煮耐左,原來軟硬適中,幾好味。炭燒美國頂級封門柳我特登Google一下究竟封門柳係牛嘅邊個部位,原來全隻牛得一條封門柳,出名油脂少肉味香濃!雖然油脂少,但唔會咬唔開,配上特別汁醬,我平時少食牛都覺得唔錯🤩出色嘅甜品,係呢間餐廳的另一驚喜本以為只有主菜好味,甜品味道應該無咩驚喜,但係佢地個紅酒啤梨,真係食完都仲掛住陣味,廚師話用左三種
北角匯近碼頭同巴士總站,新開左間西餐!

另外仲食左酥炸單骨雞翼,同炸沙甸魚

炸雞翼同沙甸魚都炸得0岩0岩好!食到唔停口😍

四個主菜,質素都好好。

包括

香煎帶子配黑松露蘑菇意大利飯

XO醬龍蝦尾配飲管粉

炭燒美國頂級封門柳

出色嘅甜品,係呢間餐廳的另一驚喜

本以為只有主菜好味,甜品味道應該無咩驚喜,但係佢地個紅酒啤梨,真係食完都仲掛住陣味,廚師話用左三種中國香草同紅酒浸啤梨,我食晒成碟都食唔出係咩香草🧐等我下次再去食過,食得出再話大家知😎

正所謂肚滿腸肥,食飽飽可以出去出面散散步,吹吹海風,非常滿意的一餐,下次再食過!