2023-08-04 248 views
元朗都有幾間出名既Omakase🍣今次就去左「寿司源」,佢價位親民少少,晚市有3個set分別係$1580、$1280、$1080,我地就平平地食左$1080,有前菜、十二貫壽司、和食一味、手卷、味噌湯、甜品😋前菜有時令的北海道白粟米,十分爽甜🌽波菜蛋卷,仲有牛奶凍蛋,都幾特別,平時多數都係會俾茶碗蒸,估唔到今次係食到涷既,質感都幾滑😳十二貫壽司有大分県真鯛落左紫蘇花柚子酸汁,開胃清新😋帶子配柚子豉油好鮮甜、富山縣產白蝦充滿膠質味道鮮甜🦐九洲章紅魚口感紮實、鹿兒島深海池魚加左葱,味道濃少少帶有魚油香、北海道縞蝦加埋灸燒過的蝦膏🔥濃郁的蝦膏味簡直滋味無比💯下半場有北海道北寄貝,經拍打後質感更爽口、和歌山中拖羅油脂感十足、醬油漬赤身濃味啲、帶子頂配鰻魚汁柚子醋、三文魚子飯馬糞海膽軍艦。最後個手卷將拖羅、帶子裙邊 、沙甸魚打成蓉再加入蔥,好香好好食。甜品的最中餅勁脆🍦包住雪糕同紅豆蓉,真係好滿足🥰📍#寿司源 (#元朗美食)#元朗 青山公路1號珍珠樓地下10號舖➡️𝗙𝗼𝗹𝗹𝗼𝘄左我未啊😚跟住我去飲飲食食😎吃是真愛❤️ @eatistruelove.hk 🌟

北海道縞蝦加埋灸燒過的蝦膏🔥濃郁的蝦膏味簡直滋味無比💯

三文魚子飯

馬糞海膽軍艦。
甜品的最中餅勁脆🍦包住雪糕同紅豆蓉,真係好滿足🥰

📍#寿司源 (#元朗美食)
#元朗 青山公路1號珍珠樓地下10號舖

➡️𝗙𝗼𝗹𝗹𝗼𝘄左我未啊😚跟住我去飲飲食食😎