2023-07-04
係門口已經見到坐滿曬人,幾有人氣。留意到呢間荃灣串燒開到凌晨12點,幾夜都有得食。坐底之後,就上左前菜,侍應上菜快。我地2個人叫左:1.鹽燒五花腩:一黎就即食,無需額外調味,鹹香十足,肉質好軟身。簡簡單單鹽燒已經非常好食。2.豬肉荔枝卷:入面真係包住荔枝,一咬開就食到甜甜地嘅荔枝味,第一次食呢款甜嘅串燒,幾有趣~3.海苔䐁蠔卷:一串4件,用豬肉包住一隻大蠔,口感豐富。4.清酒煮蜆:鮮美清甜嘅清酒煮蜆,大大隻,真係剛剛好熟,好正,而且分量都多,私心推薦。😋5. 芝士流心蛋大啡菇:一切開啲蛋漿就流晒出黎,非常多汁。大啡菇上邊除咗有芝士外,仲有好多洋蔥粒。6.火山丼:火山丼主要有肉碎、蔥、雞蛋黃同埋辣粉等等,食得辣嘅可以不妨點黎食。而且飯嘅份量都大,一定食得飽。7.燒西蘭花苗:成餐只係叫左一款菜類,主要想試下佢地串燒菜嘅手勢。通常加咗醬汁燒嘅菜容易燶,但師傅手勢幾好,唔燶。8.牛肉稻庭烏冬:稻庭烏冬口感好q彈,而令我最驚嘆嘅係佢地嘅牛!牛肉好易入口,一啲都唔韌,好似啱啱煮熟咁,真係有啲料到。👏🏻👏🏻仲有叫左2支支裝飲品,包括解渴又清熱嘅夏枯草&竹蓆茅根,一路飲一路食,唔驚熱氣。下次可以再過黎
坐底之後,就上左前菜,侍應上菜快。我地2個人叫左:
1.鹽燒五花腩:
2.豬肉荔枝卷:
3.海苔䐁蠔卷:
一串4件,用豬肉包住一隻大蠔,口感豐富。
4.清酒煮蜆:
5. 芝士流心蛋大啡菇:
6.火山丼:
7.燒西蘭花苗:
8.牛肉稻庭烏冬:
仲有叫左2支支裝飲品,包括解渴又清熱嘅夏枯草&竹蓆茅根,一路飲一路食,唔驚熱氣。下次可以再過黎食串燒宵夜下場。