6 day(s) ago
講到去食火鍋,我最喜歡就係去湊湊火鍋!原來宜家湊湊火鍋推出左台式半自助商務午市套餐,一人一個小火鍋,有6款可以選擇!會員仲可以免費享用自助吧,自助吧有前菜、時令水果及滷肉飯,係任食架!我就非常喜歡佢地個滷肉飯😋😋今次我就叫咗「美國特選級牛板腱小火鍋」套餐配台式麻辣鍋及「日本A4和牛小火鍋」套餐配清涼椰子鍋!每個套餐有蔬菜盤,分別有蝦滑、貢丸、冬菇、豆卜及雜菜,麵食可選紫薯麵或刀削麵!唔好以為套餐啲肉就差啲,其實一大碟牛板腱有10塊,色澤均勻,食落較有咬口;日本A4和牛雪花紋理好靚,鮮嫩得嚟入口即溶,果然係用上靚牛!最後仲送埋甜品紅豆豆花布丁,食埋生果就非常滿足!另外更可以半價加購台式手搖飲品,當然要飲返杯大紅袍珍珠奶茶啦😍😍
講到去食火鍋,我最喜歡就係去湊湊火鍋!