5 day(s) ago
平時好少機會食午市,今日我終於有假放,仲可以跟朋友仔食午市自助火鍋,好抵又有好野食。湯底都有好多選擇,我們點了蝦米瑤柱冬瓜鍋,一上枱已經見到鍋內有個巨型冬瓜盅,鮮蝦向四角俯首,中間有素翅,打卡影相真係唔錯。儀式感十足,要用少少力切開冬瓜,湯頭清甜又鮮味。身為食肉獸的我們都叫左唔少牛肉,極上安格斯牛小排的雪花很均勻,肉質柔軟,口感順滑,食起來很軟嫩。澳洲M6和牛牛腹肉的油花非常豐富,肉味濃郁,口感較嫩。南非和牛三花腱的油花較少,肉質香嫩多汁,口感極佳。海鮮類都唔錯,鮑魚都有熟食,花雕醉鮑魚酒味香濃,磯煮鮑魚醬香味濃。桶蠔非常飽滿,入口鮮甜,串串鮮海蝦,蝦肉彈牙結實。都有唔少火鍋配料,有不同的熟食,丸類係振興的,雪糕也是香港品牌,飲品自助,蜜桃柚子烏龍茶酒很清爽,酒味不會太濃。