2024-01-06 1437 views
放完大假,又到要返office「覓食」嘅日子。今日個friend想去中環食lunch,search search下,見倒其他人介紹嘅間法式餐廳,見個friend話有時間hea下,心諗啱哂~位置算方便,由石板街上,到頂後轉左再行一陣就到。餐廳有吧枱同靠窗位置可坐,窗外面向大館,景觀算開揚~午餐選擇算豐富,雞牛羊豬海觧都有~最後,前菜揀左他他,主菜揀左牛面豬登同羊肉卷~最欣賞係個薯片,似係刨出嚟嘅薯片再拎去焗,香脆但唔油膩。他他上面有隻大陽鵪鶉蛋,如果係生蛋會更好。整體上好食😋主菜我地share,擺盤幾靚。牛面豬登好嫩,羊肉卷味道很好👍🏻最後咖啡或茶~總括黎講,環境味道幾好,但CP值唔高,成$300一個set lunch應該有更多選擇,但不失為一個幾好嘅用餐體驗。

午餐選擇算豐富,雞牛羊豬海觧都有~

最後,前菜揀左他他,主菜揀左牛面豬登同羊肉卷~

生牛肉他他

繪和牛面頰
澳洲羊肉卷

2024-01-04
$295 (Lunch)
生牛肉他他
繪和牛面頰