2024-09-23
中環石板街附近復古餐廳!大館行落少少去H Code,就有好多靚靚酒吧餐廳,前排同朋友試新嘢,就揀咗呢間Mojo Bistro,一入到去就覺得幾驚喜,卡位設計得幾靚,侍應都係好nice嘅外國人,而且環境無酒吧咁嘈,可以靜靜哋食飯吹水傾計。朋友好鍾意食青口,咁啱見到當日「白酒忌廉汁煮活藍青口」 50% off,好抵!睇返menu原來餐廳每日都有指定頭盤/主菜半價,咁啱我哋星期三去,而呢碟青口亦係最晚最好食,lucky~活青口食落真係正好多,出面啲急凍青口真係無得比,重點個白酒忌廉汁整得好香好好味❤️,嗰3塊麵包香脆十足,用嚟點醬汁真係唔夠喉,恨不得encore多十塊八塊。😛 另外仲嗌咗香辣烤春雞同黑松露薯條,全部嘢食都熱辣辣,影完相發現好有聖誕大餐嘅感覺,haha。