2024-09-18
牛角Buffet嘅半自助午餐,真係一個非常抵食嘅選擇。雖然第一次嚟嘅時候只係77+1,但而家已經加到88+1,但價錢升咗,質素依然保持得唔錯。對於個人嚟講,燒肉可能唔係呢個餐廳嘅亮點,反而係佢buffet吧嘅多樣選擇,真係令人眼花繚亂,所以選擇最平嗰個餐,已經好夠。食物種類非常豐富,從肉腸、關東煮,到咖喱牛肉飯、湯品、甜品,各式各樣嘅蔬菜,應有盡有。其中,最出色嘅一定係紫菜飯。呢個紫菜飯幾乎係每個嚟到嘅人都必食嘅,食咗一碗之後可能仲想食多一碗。個飯唔會太軟爛,紫菜夾埋飯食,鹹香味十足,食落非常滿足。而關東煮就係另一個大熱選擇,唔同種類嘅魚丸、蘿蔔、福袋,加埋暖暖嘅湯底,特別係天氣凍嘅時候,真係一個好滋味嘅小食。整體嚟講,牛角buffet呢個半自助餐真係好適合鍾意食多樣化嘅朋友,buffet bar嘅食物質素好高,食咩都唔會踩雷。即使燒肉唔係主角,但buffet吧嘅選擇已經足夠令到人覺得物超所值。