多同年長嘅屋企人一般都係選擇中菜為多,或者是南洋菜式。樂天客棧位於奧運站,位置喺地鐵站出去好快就到,都好方便。之前食個樂天王朝,就會有小籠包之類的食物,不過呢間就冇嘅。每一款食物都有分大中細,價錢都有所分別。首先這一個古早魚香老鼠粉煲$96雖然叫老鼠粉,佢個形狀就好似老鼠條尾咁,加上有菜譜和半熟的蛋,調味非常香。裏面的汁濃郁之餘不會太鹹,配上淡口的老鼠粉堪稱一絕。冬菇滑雞米線湯$56啲雞真係夠滑,海鮮湯底比較清淡,選擇唔辣嘅我哋覺得呢個都係健康之選。砂煲花菇西蘭花扣海參$178海參整得夠稔,咬下去爽口之餘也不需要花很多力氣,花菇也是吸收了海參的精華,散發香的味道,要來送飯比較不錯。招牌酸甘香茅凍$26果凍給我一種好清新的感覺,夏日食真係透心涼,有著淡淡的香茅味,不像平時經常吃到的水果味果凍,很特別。椰子西米露湯圓$32椰香味撲鼻,十分香濃的說,油分不算很重,吃飽後來個這樣的甜品,好幸福喔!有兩顆芝麻湯丸,外皮有著豐富的口感。
多同年長嘅屋企人一般都係選擇中菜為多,或者是南洋菜式。

樂天客棧位於奧運站,位置喺地鐵站出去好快就到,都好方便。

之前食個樂天王朝,就會有小籠包之類的食物,不過呢間就冇嘅。
每一款食物都有分大中細,價錢都有所分別。首先這一個
古早魚香老鼠粉煲$96
雖然叫老鼠粉,佢個形狀就好似老鼠條尾咁,
加上有菜譜和半熟的蛋,調味非常香。
裏面的汁濃郁之餘不會太鹹,配上淡口的老鼠粉堪稱一絕。
冬菇滑雞米線湯$56
啲雞真係夠滑,海鮮湯底比較清淡,
選擇唔辣嘅我哋覺得呢個都係健康之選。
砂煲花菇西蘭花扣海參$178
海參整得夠稔,咬下去爽口之餘也不需要花很多力氣,
花菇也是吸收了海參的精華,散發香的味道,要來送飯比較不錯。
招牌酸甘香茅凍$26
椰子西米露湯圓$32
2016-08-24
$160 (Dinner)