2022-10-07 138 views
我不嬲都好鍾意熱鬧,同埋好鍾意幫襯街市嘅熟食檔😋因為呢啲地方食飯感覺親切啲,今日同我老公就來左觀塘瑞和街市政大樓4樓幫襯呢間九鼎百味,一入到去full晒場😆真係好犀利,呢到啲侍應好好,好熱情招呼,啲野食全部即叫即炒夠鑊氣👍🏻又大份🤤正一座低會有兩碟前菜:麻辣四季豆 超夾脆新鮮,真係幾麻辣炒花生 炒得好有水準,勁香口,餸啤酒一流👍🏻蒜香雞翼 炸得超惹味,同埋佢切開左一邊去炸,食個時方便啲橙花骨 呢個餸我第一次,勁香橙味,啖啖肉,好似食緊橙味嘅豬肉噤😆擺盤好有心思👍🏻干鍋豬雜煲 呢個超足料,鍾意食豬內臟嘅朋友,我推薦呢個,有豬潤,豬腸,豬肚,豬皮等等⋯⋯⋯ 全部大大件架,重有洋蔥青紅椒一齊炒,餸飯一流馬拉盞炒芥蘭 食左噤多肉,都要叫返碟菜消下膩,芥蘭新鮮爽脆,清新爽口不油膩

一座低會有兩碟前菜:
麻辣四季豆 超夾脆新鮮,真係幾麻辣
炒花生 炒得好有水準,勁香口,餸啤酒一流👍🏻

蒜香雞翼 炸得超惹味,同埋佢切開左一邊去炸,食個時方便啲

2022-10-06
$200 (Dinner)