2017-09-04
九號水產原來係黃埔開左一段時間,但係完全都無發現到!可能係facebook無咩人提,宣傳又唔多,所以無人留意到。九號水產距離黃埔地鐵站都唔係非常遠,大概步行五至八分鐘就到達。九號水產內有幾間日本餐廳,海鮮檔,中餐廳等。我地一家人最後就選擇於海福樓用膳!晚飯時間餐廳用膳既人都唔多,唔使排隊等位就已經可以入座。餐廳裝修都十分優雅簡潔乾淨,比起係鯉魚門海鮮坊食海鮮嘅環境好。因為食嘅人數唔係好多所以都係揀咗兩款海鮮比餐廳煮。海鮮價$300或以下,餐廳會收最低$100代煮燃油費,高過$300就再按比例收費。聽屋企人講喺呢度揀嘅海鮮價錢同街市買差唔多,所以都幾抵架!多人食都會買條魚蒸下!揀咗八條蟶子每條$20再加餐廳代煮燃料費$100!一碟新鮮甜肥美又夠火喉既豉椒炒蟶子成為$260!係九號水產真係即睇即揀即刻煮!除左蟶子,我地仲揀左帶子!每隻帶子海鮮價都只係$10!實在太抵食!經理推介蒜蓉粉絲蒸最好食可能蒸得耐左少少,帶子變硬左,整體來講都唔錯除左海鮮,仲叫左幾款小菜試下!另一推薦蟲草花杞子百合浸豆比較清淡,豆腐又滑,小朋友都食得!對餐廳服務及食物印象都唔錯,下次會再去食但問過包房都係得十幾至二十
對餐廳服務及食物印象都唔錯,下次會再去食但問過包房都係得十幾至二十人既人房,如果設有private細房會更加好