2023-07-08 27 views
岀左糧, 一定請太后食餐好!今次簡左尖沙咀黑門水產日本餐廳!喱家餐廳以新鮮的海鮮料理聞名,門口貼咗好多明星相!我哋嘅前菜點咗生蠔,一個甲羅燒,大漁貝燒,同兩份海鮮茶碗蒸!首先講講兩隻生蠔,新鮮美味,肉質鮮嫩,讓人回味無窮。生蠔感覺到係新鮮現撈的,沒有任何腥味,只有清爽的海洋味道。每一口都好享受!甲羅燒用的是新鮮的螃蟹肉和蝦肉,加上豐富的調味料,讓人垂涎欲滴。有專人負責烤,烤得恰到好處,外皮焦脆,裡面肉質鮮嫩多汁,絕對必點!重頭戲,鮑魚海膽茶碗蒸,鮑魚的口感脆嫩,海膽的味道濃郁,湯汁清淡,非常適合夏天食。而我哋兩個亦都叫咗兩份午市套餐,分別點了香煎比目魚定食和壽司定食。目魚肉質鮮嫩多汁,配上醬汁,都唔錯。壽司定食的壽司也非常新鮮,食材的味道非常鮮明,size 都好岩,可以一啖一口!喱間尖沙咀黑門水產日本餐廳。食材都新鮮,味道好唔錯,如果想食日本料理,都好推薦你哋嚟!
岀左糧, 一定請太后食餐好!