2022-10-22 77 views
╹ 研香 Grindie - 尖沙咀 Tsim Sha Tsui╹#tori尖沙咀ʅ厚福街係一條美食街就街知巷聞啦😌最近進駐咗呢間新開嘅甜品店‼️🍧佢哋專門做腰果露、芝麻糊、開心果露~亦都有鮮果系列 例如榴槤、芒果🥭嘅甜品店內嘅裝修走文青風格 座位寬敞幾舒服我哋星期五晚大概10點去攞飛排隊 等咗25分鐘左右啦😗可惜呢個時間好多甜品已經賣晒嚕🥲(睇嚟生意太好啦😆)ʅ🍡熱芝麻糊加湯圓($38+$10=$48) (6.5/10分)芝麻糊比較流質 我比較鍾意濃稠啲嘅感覺但芝麻都磨得幾細滑~湯圓就係一般市面上嘅芝麻湯圓 冇乜特別🥸🥭楊枝甘露加豆腐花 ($38+$8=$46) (6/10分)芒果肉唔多但算大舊🥭柚肉唔會太酸不過豆腐花有啲"鞋" 豆香唔夠突出😳ʅ 📍研香 Grindie尖沙咀厚福街7號地舖ʅ#hkig #hkiger #hkigshop #hkigfood #hkfoodie #hkfood #hkfoodblogger #hkgirl #hkcafe #hkiger #hkcafe #foodie #kowloonfood #hkislandfood #打卡 #假日好去處 #香港美
#tori尖沙咀
厚福街係一條美食街就街知巷聞啦😌
最近進駐咗呢間新開嘅甜品店‼️🍧
佢哋專門做腰果露、芝麻糊、開心果露~
亦都有鮮果系列 例如榴槤、芒果🥭嘅甜品
店內嘅裝修走文青風格 座位寬敞幾舒服
我哋星期五晚大概10點去攞飛排隊 等咗25分鐘左右啦😗
可惜呢個時間好多甜品已經賣晒嚕🥲(睇嚟生意太好啦😆)
芝麻糊比較流質 我比較鍾意濃稠啲嘅感覺
但芝麻都磨得幾細滑~
湯圓就係一般市面上嘅芝麻湯圓 冇乜特別🥸

芒果肉唔多但算大舊🥭柚肉唔會太酸
不過豆腐花有啲"鞋" 豆香唔夠突出😳
📍研香 Grindie
尖沙咀厚福街7號地舖
ʅ
#hkig #hkiger #hkigshop #hkigfood #hkfoodie #hkfood #hkfoodblogger #hkgirl #hkcafe #hkiger #hkcafe #foodie #kowloonfood #hkislandfood #打卡 #假日好去處 #香港美食 #香港美食地圖 #咖啡 #cafehk #九龍美食 #尖沙咀美食 #糖水 #港式糖水 #甜品 #研香
楊枝甘露加豆腐花
熱芝麻糊加湯圓