2018-09-13 53 views
呢排興起想打邊爐,諗起之前食過616呢間專食牛既火鍋店尖沙咀都有分店,即刻就約埋frd食! 喺尖東站出左之後行幾分鐘就到,地點都算方便。入到去坐低後,店員會俾部iPad 你自己邊睇menu 邊落單,好方便,睇岩就即剔,唔洗好似平時咁叫人埋黎逐樣餸點。 而店員都會好熱心有啲推介會介紹,唔知叫咩好既可以問吓佢地意見。 湯底叫左鴛鴦酸菜牛骨湯,個湯一黎到就聞到好香花椒味,好開胃。牛肉有好多款,有列明埋係牛既邊個部份,好清晰。唔同部位既口感都好唔同,三花腱就有口感d,煙煙韌韌咁;澳洲和牛三角柳最好食,好香好有牛味;安格斯橫隔肌肉質好彈牙;滑尾龍肉質好嫩滑。牛肉大部份我地好滿意。配菜仲叫左豆卜,索晒啲湯底既味咁食好入味!野飲叫左烏梅汁,解渴又解辣。 總括黎講,如果係鐘意食牛既朋友,好值得推介黎試吓,唔會失望!