2024-01-27 778 views
終於有機會去嗰家餐廳試食啦!大家都話佢家嘅菜式啱晒口味,叫我點可以唔心郁郁?入到去,第一印象就係環境舒服得黎。揼咗一張四人枱,準備開大戰。首先送上嚟嘅係蘑菇忌廉湯,一啖落去,滿口菌香,絲滑得黎又唔算太稠,撈埋啲湯底嘅蘑菇粒粒,齋飲都得!然後試埋蕃茄布拉塔芝士沙律,芝士同新鮮蕃茄嘅組合真係一絶,清新啖啖肉!主菜方面,我揀咗香煎鱸魚,個皮煎到啱啱好,脆口得嚟唔油膩,肉質彈牙,真係夠晒水準。朋友試咗鮮茄焗西班牙黑豚豬扒飯,講起個豬扒,呢個一定要讚下,口感軟熟,肉汁充足,同番茄醬汁搭配得好有層次。甜品上嚟,係雲呢拿千層酥同芒果布甸。千層酥夠哂香,層層酥皮夾著幼滑忌廉,入口即溶。至於芒果布甸,攪拌得幼滑之餘,芒果味又香甜,真係食到停唔到口。今次食完真係歎到五體投地,足足滿足到我對美食嘅所有想象!🍴👍🏻😋