2020-11-19
以前我經常用eatigo 訂位,訂得最多既餐廳應該係古今,因為有五折,另外係餐廳好近媽媽工作地方,當時學生哥嘅我會等阿媽放工,然後開開心心食古今。如今我已經成為社會一份子,媽媽都已經退休。今日同媽媽喺銅鑼灣行完街,忽然諗起古今,所以就上左去。古今最令我念念不忘既係卷物,款式超多,而且名字好有趣,今次叫左兩款之前未食過既卷物,充滿驚喜。- 忘不了你入面有芒果、炸牛肉同芝士。炸牛肉第一次食,估唔到同芝士味道幾夾。不過感覺卷物上面放得太多醬,有少少蓋過芝士既味道。- 午夜牛郎午夜牛郎既初型係費城卷,基本上材料一樣,然後再將費城卷炸一炸。外層有啲似吉烈豬扒,非常香口酥脆,加上牛油果、芝士同三文魚,味道幾夾!- 安格斯牛肉壽喜燒自從上次日本旅行都冇食過壽喜燒,所以叫左關東風既壽喜燒過一過口癮先!安格斯牛肉份量超多,牛味濃郁,蘸上蛋汁後肉質更軟嫩。另外配料有豆腐、金針菇、大量娃娃菜同洋蔥,淨係食配菜都飽飽地🤣- 胡麻豆腐沙律沙律菜加芝麻醬可謂經典組合🤣加上原磚豆腐同魚籽後味道更豐富。卷物一如以往咁好味,期待下次仲有咩新款卷物😙
- 忘不了你
- 午夜牛郎
- 安格斯牛肉壽喜燒
- 胡麻豆腐沙律
卷物一如以往咁好味,期待下次仲有咩新款卷物😙