2021-03-19 846 views
華嫂已經食過N次,以前要辛辛苦苦咁樣lunch time等大半粒鐘食。之後變咗打電話外賣,又試過等三四點冇咁多人先去食。今次進化到用外賣平台app就咁買。因為今次太肚餓,完全唔想等,所以就用咗外賣平台app order,去到即刻有得拎。但係我發現電話平台其實限死咗好多選擇,好似加餸最多係加一樣。而且搵唔到我最想食嘅肉眼筋。我諗下次如果唔係唔想等嘅話都係現場order好D因為叫唔到肉眼筋我就改咗做豬腩肉,本來見到個賣相以為會好韌,但係其實都唔差,而且食極都有,好似放咗成pack腩肉入去,+8蚊其實幾抵。因為今次拎外賣返屋企食,我仲自己煎咗隻蛋(用外買平台最多係三樣餸,想加隻蛋都唔得)總結:其實而家去快餐店食個晏都要$40,waso都只係賣緊30幾蚊一個麵,最難得係味道品質有保證,足料,CP值好高。啱晒我鍾意食平嘢嘅人。不過都係親自行去叫外賣靈活度高啲,唔使比menu限制住

冬陰功墨魚丸魚片頭豬腩肉米粉

總結: