2020-10-17 153 views
今日加咗一陣班,放工已經見有啲肚餓,同事介紹早排去咗電訊廣場一間小菜館食飯,有特色又好味,要帶我去見識下。同事勁推介黑磚豆腐,話上次食過之後一試難忘。黑磚豆腐外層結實,用筷子夾都唔會輕易散開,咬開原來極脆皮,內裏係白雪雪滑嘟嘟嘅豆腐,拌上少少炸蒜,非常惹未。另外點左個蠔仔肉碎浸時蔬,蠔仔肥嘟嘟,咬開滿口蠔汁嘅鮮甜味,小棠菜煮得翠綠又大棵,碟上嘅湯汁忍唔住飲完一啖啖又一啖!見到隔離枱有碟好大嘅咕嚕肉,忍唔住又叫黎試吓,碟底鋪滿冰粒,剛煮好嘅咕嚕肉外邊又凍又脆,裏邊就又熱又嫩,十分好食。睇嚟呢間都可以成為我哋嘅OT飯堂。

睇嚟呢間都可以成為我哋嘅OT飯堂。
2020-10-13
Type of Meal