今日同朋友約咗去屯門行山,路程唔算長,大約一個鐘多啲就挑戰成功落山之後,大家都有啲攰同肚餓,朋友仔帶我哋去咗附近一個屋村小商場「忠仔麵」食車仔麵醬汁主要分招牌辣汁同甜辣醬,朋友平時譚仔係食小辣嘅Level,佢揀咗秘製大辣汁,佢話個辣度都算幾辣。我唔係好食得辣,揀咗個惹味甜辣汁,個辣度對我嚟講啱啱好,真係幾惹味,好食麵底質地正常,車仔麵用嘅蔥比較特別,佢哋係用大蔥,好有口感 但係真係不得不讚吓佢車仔麵啲餸,我哋前前後後揀咗10幾款唔同嘅餸,款款都感覺到製作好有誠意,非常好食推介:關東煮蘿蔔,蘿蔔唔係炆到好軟腍嘅質地,偏爽嘅口感,食到甜甜嘅關東汁,好好食 牛腩揀選嘅係靚部位,肉質爽脆,甚至比好多粉麵檔都出色豬皮爽口,師傅揀選咗豬皮某啲位置先用,而且竟然將size切到差唔多大小,感覺到師傅連豬皮呢啲細微位置都處理得非常用心估唔到喺屋村內嘅車仔麵,竟然食到令人驚喜嘅車仔麵,真係令人回味無窮溫馨提示:美中不足係無水吧,所以只提供樽裝或罐裝飲品

麵底質地正常,車仔麵用嘅蔥比較特別,佢哋係用大蔥,好有口感

牛腩揀選嘅係靚部位,肉質爽脆,甚至比好多粉麵檔都出色

溫馨提示:美中不足係無水吧,所以只提供樽裝或罐裝飲品
2024-03-29
$60 (Lunch)