@mongnoodles📍蒙麵紅磡差館里9-15號協輝大廈地下1號舖除夕晚同女朋友去睇戲(富都青年都幾好睇❤️),睇戲前緊係要醫肚先😋早幾日同女朋友食完西苑嘅大哥叉燒,有啲掛住蒙麵嘅招牌叉燒串🤤本身有小小擔心要排好耐隊,但好幸運地我地排左半個鐘左右就有得食😆我揀咗特濃蕃茄薯仔湯底🍅🥔粉絲🍜五香牛筋🐮蘿蔔🥕蠔仔煎蛋🐚🍳湯底真係超濃超甜!蕃茄同薯仔煮到好稔😋我發覺我揀嘅餸都係偏稔,牛筋同蘿蔔係稔到冇牙都食到🤣而且煮到好入味,蘿蔔仲要冇渣添🤤蠔仔煎蛋都好食,不過相比之下就冇咁突出🤣女朋友揀咗清湯加腩汁同沙嗲汁,幼麵🍜韮菜餃🥟香茅魚餅🐟🍥沙嗲肥牛🐮最驚喜嘅係沙嗲汁好香😆平時麻麻地沙嗲醬嘅我都喜出望外😍魚餅好有咬口,而韮菜餃超飽滿🤣另外仲叫左兩位招牌蜜汁叉燒串🥇🥩🔥🍢,表面燒到有啲焦脆,再淋上甜甜嘅蜜汁😋而佢地揀選嘅部位好似係梅頭肉,所以好嫰🤤我同女朋友一致認為好食過西苑,擠身叉燒排行榜三甲😆每一款餸都好正,真心推薦❤#bunnytummy_九龍#bunnytummy_紅磡#bunnytummy_車仔麵#蒙麵 #mongnoodles #香港foodie #食好西 #香港美食 #hkfoodblo
@mongnoodles

📍蒙麵
紅磡差館里9-15號協輝大廈地下1號舖

每一款餸都好正,真心推薦❤

#bunnytummy_九龍
#bunnytummy_紅磡
#bunnytummy_車仔麵
#蒙麵 #mongnoodles
#香港foodie #食好西 #香港美食 #hkfoodblogger
#hkfoodie #hkig #香港好去處 #拍拖好去處
#車仔麵 #車仔麵關注組 #叉燒 #叉燒關注組