2022-07-28
路過呢一間日本料理,先發現自己同同事好肚餓,做嘢做到晏就飯都未食🫠,望吓時間原來已經兩點幾,咁我哋最後決定都係去醫飽個肚之後先去繼續工作,望晒成個餐牌,最吸引我嘅係自己最喜歡嘅黑松露產物,所以我就帶咗一個黑松露忌廉海鮮烏冬俾自己😝,同行的同事就嗌咗一個日式滑蛋叉燒飯,諗諗吓咁肚餓都好似唔夠食,我哋又再追加左一個吉列炸蠔拼明太子雞翼作為一個小食。好快食物就嚟到啦,黑松露忌廉海鮮烏冬一嚟到,見到滿滿嘅忌廉完全覆蓋烏冬,有幾篇三文魚同埋大大粒帶子鋪咗喺烏冬麵嘅上面,見到一刻忍唔住即刻食下先!😆食落口,烏冬因為有忌廉汁包裹嘅關係超香滑,另外三文魚肉質唔錯唔會好鞋口,不錯。同事嘅日式滑蛋叉燒飯,話明係日式當然唔係好似港式燒味舖嘅叉燒咁樣🤣呢度嘅日式叉燒係圓圈一片,好似平時食拉麵嗰種叉燒,我夾咗一舊試吓,佢個醬汁好香甜肉質唔難口,滑蛋就咁睇個色水唔錯,呢個滑蛋我就武士道啦不過朋友話好滑而蛋味好香。最後再食埋個小食,炸物做得幾好唔會成口油,食埋個小食我哋兩個飽到上心口了。