通常去開旺角真係必行朗豪坊😚唔知係咪太耐冇行,感覺開左好多新餐廳咁😝今次就去尋找台灣既原味道「勝面」😎-🎈招牌麻辣·牛三寶 $85牛三寶其實即係牛頸脊、牛頰肉同牛腱心~原本仲會附上豆腐同鴨血,但鴨血又缺貨🥺我發現好似每次去親邊間想食鴨血時,都冇得食🤔😰至於呢個牛三寶食落好重牛肉味,份量都幾多,平均每款都有三至四塊好足料😊今次叫左小辣但感覺唔係好辣,不過有時候少少麻辣既味道反而可以帶到成個味道出黎😳至於關廟麵個人覺得又唔算太特別,正正常常咁🙈-🎈人氣清燉·牛腱心 $65 呢碗真係超清淡,望落去都好清湯的感覺😅😂如果係注重健康同食得清淡既就一定好岩😎佢味道都還好的只是相對比較清淡而言~牛腱心其實係屬於牛小腿既肌肉,食落應該比較有嚼勁,但經過長時間既燉煮,已經變得好軟淋🤤😋我反而鐘意軟淋啲既牛肉😳-🎈涼拌綜合手撕無骨鹽水雞 $65 呢個我同男朋友仔都一致覺得好食😋綜合其實就係除左有鹽水雞外仲包埋豆腐、青瓜、雞蛋同甜不辣🤣又係好貪心咁叫左勁多😆食落個鹽水雞唔會好鹹,落左芝麻油所以好香,不過個整體黎講都係偏油左少少🙈-🎈脆脆布丁歐蕾奶茶 (冷) $35喝起來這個奶茶很重茶味😚原本其實唔知原來呢杯
🎈招牌麻辣·牛三寶 $85

🎈人氣清燉·牛腱心 $65
人氣清燉·牛腱心

🎈涼拌綜合手撕無骨鹽水雞 $65

🎈脆脆布丁歐蕾奶茶 (冷) $35
脆脆布丁歐蕾奶茶 (冷)

喝起來這個奶茶很重茶味😚原本其實唔知原來呢杯係有奶蓋,係落單時店員表明冇左奶蓋先知道,本身真係冇咩所謂,但之後先發現有奶蓋應該正好多😅因為佢個奶蓋係好似焦糖布丁個面咁呢,會稍為燒一燒焦😍至於杯飲品既底係有一大舊既布丁🍮,個人都幾喜歡😌
🔸勝面
📍旺角亞皆老街8號朗豪坊11樓25-29號舖
2020-09-19
$138 (Lunch)