阿仔識得講:去飲茶, 做mom的即刻Action😍, 帶佢食沙田名物美味雞粥, 一唸就唸到大圍嘅新強記, 老字號質素有保證.🥢沙田新強記雞粥記得上次一位嘅份量都好豐足, 主要嗌俾阿仔嘅乖乖食野之選. 個雞粥一上枱已經聞到勁香雞油味, 粥底好綿滑, 讚嘅係當中嘅雞肉係滑架! 唔係求其𢳂d for出味only嘅骨位, 每次黎飲茶必食.🥢叉燒包Li間茶樓嘅叉燒包特別大隻架🤤, 廚房有飽點師傅整真係唔同d, 軟綿綿嘅叉燒包, 入邊嘅叉燒餡好豐富好Juicy, 一籠3件大滿足.🥢新強記蝦餃王我最鐘意就係有得揀一籠/半籠, 咁我地2個大人就啱啱好半籠2粒, 滿滿爽口鮮蝦, 餃皮恰到好處, 必食!🥢叉燒腸粉足料地包滿切碎叉燒, 腸粉口感夠滑!🥢 椒鹽魷魚鬚好好味!!! 每條魷魚鬚都包住一層薄而脆嘅炸漿, 食落一d都唔dry, 食到唔停口.🥢鼓汁蒸鳳爪同坊間酒樓好大分別係鳳爪size零舍大零且多皮食到, 個醬汁味道夠濃好好味呀.🥢睇到其他枱叫嘅乳鴿好大隻! 下次多d 朋友食一定嗌😄.

新強記蝦餃王
蝦餃

叉燒腸粉

足料地包滿切碎叉燒, 腸粉口感夠滑!

🥢
睇到其他枱叫嘅乳鴿好大隻! 下次多d 朋友食一定嗌😄.
2024-05-14
$140 (Lunch)
蝦餃
  • 金牌燒乳鴿