今日去荃灣搵朋友,佢帶咗我去一間街坊飯堂,估唔到係性價比超高嘅正宗山西刀削麵,晚餐時間keep住有人入嚟,證明係真好食😋🧄翡翠糖蒜 同朋友想挑戰吓,一食落去係超級勁蒜頭味,本身以為個口會好臭,但係佢蒜頭味唔係留喺個口好耐。作為前菜幾好食。🥚秘製黃金蛋 係金黃色嘅皮蛋,味道比一般皮蛋清少少,但係都係流心。🍀滷海帶 好爽好入味,但係鹹咗少少。超值單人飯套餐(包凍檸茶)黑椒牛柳炒刀削麵炒得幾好唔太油膩,淨係食到底嘅時候有少少油,黑椒味啱啱好,牛肉算多,份量大兩個人share都OK。入面仲有啲白木耳好爽口。炸雞粒呢個係我同朋友超鍾意食,即刻清咗碟,雞粒炸得非常酥脆乾身,肉唔柴,一口size好邪惡。🍚紅糖八寶飯 初時我哋唔太識以為佢係一個飯,但係其實佢似係甜品多啲🤣入面係有蓮蓉,飯入面溝咗紅糖同埋紅棗,食落去好似食緊甜糭。

🧄翡翠糖蒜

🥚秘製黃金蛋
係金黃色嘅皮蛋,味道比一般皮蛋清少少,但係都係流心。

🍀滷海帶
好爽好入味,但係鹹咗少少。

超值單人飯套餐(包凍檸茶)
黑椒牛柳炒刀削麵

炸雞