2021-03-28
訂位:星期一訂位,星期六就可以食到,都算容易訂到位食物:前菜 (免費) 玉子和菜 沒什麼特別前菜: 茶香鮑魚茶味非常清新,與鮑魚十分夾,鮑魚爽口彈牙。蜜糖熊本縣肥叉燒叉燒一半肉一半肥膏,咬落去左邊肉右邊即溶,再混合一起口感十分有層次,必食推介XX蝦: 依個係侍應推介的off menu 時令菜,忘記左個蝦叫咩名,重2-3兩,7:30pm已經得返1隻只好和老公share食,好彩好大隻,又肥又彈牙,鼓油煮完仲食到蝦的鮮味鹹蛋黃炸賴尿蝦: 同樣都是侍應推介的off menu時令菜,賴尿蝦啖啖肉,剝左殼沾上鹹蛋黃粉再炸,炸皮貼蝦肉,必食推介淮山蒿筍炒澳洲帶子: 淮山同高筍爽脆清甜,帶子意想不到的鮮甜蟹肉炒米粉: 無影相,賣相普通,而味道都一般,少蟹肉,味道非常淡,可以主力叫返肉類和海鮮甜品: 杏仁茶偏淡,一般栗子露好足料,好多粟子粒,十分”傑”服務: 侍應由我哋坐低到走,服務都十分貼心同周到除左詳細介紹菜式比我哋,之後用餐時留意到我用左手,幫我將筷子座移到左手邊,讓我方便夾菜環境: 餐廳有window seat, 但其實個location無view的, 所以坐唔坐window seat分別都不大
食物:
前菜 (免費) 玉子和菜 沒什麼特別
前菜: 茶香鮑魚茶味非常清新,與鮑魚十分夾,鮑魚爽口彈牙。
甜品: 杏仁茶偏淡,一般
栗子露好足料,好多粟子粒,十分”傑”
環境: 餐廳有window seat, 但其實個location無view的, 所以坐唔坐window seat分別都不大。而座位之間距離都足夠,有私隱度,基本上唔會聽到隔離枱傾計。環境幾舒服
價錢: 人均消費$1000-1500, 合理價錢, 食物、環境、服務也對得住這價格