2018-11-01 206 views
今晚臨收工前,同事忽然叫我陪佢食晚飯。咁我見屋企冇煮飯,都冇乜所謂一齊食飯互相陪伴。 我同同事都認為天氣轉涼,想食啲熱辣辣嘅嘢。諗咗一諗,大家都同意去食雞煲。上網睇一睇見到附近有間叫吞popt 嘅雞煲。咁聽到個名玩食字幾得意,就決定同同事去試下。去到嗰棟大廈,成棟大廈都係食肆。吞pot就位於二十三樓。 一出𨋢就見到大大個魚缸,入面有好多新鮮嘅魚游來游去。 入去感覺都叫乾淨整齊,可能時間尚早,食客唔多, 餐廳入面都冇好大油煙。一坐低服務員已經附上一個九宮格,放滿不同嘅醬油配料任君選擇。兩個人人少少就嗌咗個 胡椒豬肚雞煲 加一個公仔麵。個雞煲好大個,滿滿嘅胡椒味芬香撲鼻,仲有大量嘅粟米紅同蘿蔔。叫左半隻雞,雞件亦都有好多,好似食極都唔完 lol 雞肉十分幼嫩,肉質都幾好。食完雞,飲返啖胡椒豬肚湯 ,成個人即刻暖笠笠,十分滿足。兩個人少少哋咁食法都係250蚊落樓。其實食雞煲打邊爐都唔使下下食到個肚要爆炸咁濟。同場加映,七點半前結帳離開或九點半後入座均享有半價優惠,抵上加抵!天氣開始轉涼了下次去邊度食雞煲好呢?

兩個人人少少就嗌咗個 胡椒豬肚雞煲 加一個公仔麵。

雞煲好大個,滿滿嘅胡椒味芬香撲鼻,仲有大量嘅粟米紅同蘿蔔。

胡椒豬肚雞煲

食完雞,飲返啖胡椒豬肚湯 ,成個人即刻暖笠笠,十分滿足。

天氣開始轉涼了下次去邊度食雞煲好呢?

2018-10-31
$125 (Dinner)
胡椒豬肚雞煲