2023-12-29
嚟到這家食肆,一入口就禁不住要發一聲:正!今日點咗幾款人氣嘅菜式,每款都係咁撩人。好啦,話咁多唔夠,就讓我來品一品同大家嘮嘮。首先,嗰個古法羊腩煲簡直係溫暖嘅擁抱🤗,逐塊羊腩肉嫩得來有嚼勁,藥材香氣又唔會過於濃重,溫潤滋補。條鎮店小炒皇帶咗少少嘅乾香同辣味,食落提味提神,個人覺得啱晒配酒吹水。聞名遐邇嘅咕嚕肉,唔得咁嘞,每一啖都係鮮甜爽口,外皮脆唧唧,入面嘅肉卻又鬆化入味😋。炸得金黃又唔油膩,呢個係洗板甲菜!安格斯牛粒就真係惹味到爆炸,金黃薯粒嘅酥脆同牛肉嘅鮮嫩相互輝映,一嚿嚿都係滿滿嘅滿足。雖然我唔係咁中意食得太邪惡,不過今次叼嘴一回,令到我完全投降。你話,呢啲美饌喺平民食店就搵到,咪即係話:平民也有春天啦!哈哈,總之食個飽係真嘅,無論係賓朋好友,定係家庭聚會,呢度都算得上係選擇之一。食完飽飽,心情就好似食物噉,暖笠笠嘅!🌟