今日同友人去咗旺角行街,見到鬼金棒係旺角開咗分店呀!!之前係去開尖沙咀個間😈即刻入去食先店舖裝飾都係同尖沙咀一樣,走暗黑路線😈😈掛滿咗唔同嘅妖怪面具👺切合返鬼金棒嘅主題!同舊舖一樣啦,都係有吧枱可以睇住廚師煮拉麵🍜同埋都係有普通嘅餐枱嘅🫶🏻今日就唔係特別肚餓,所以就淨係同友人點咗一人一碗拉麵同埋一個小食我哋大家share😋我呢就揀咗味玉辣麻味噌拉麵(小辣),呢碗小辣嘅辣麻味噌拉麵令人驚艷😍湯底超濃厚辛香嘅辣味同濃郁嘅麻感相得益彰拉麵彈牙有嚼勁再搭配的配菜豐富多樣,為整體口感增色唔少。叉燒係厚切嘅😍肥肉一層瘦肉一層!再加埋流心味玉,食落去超滑嫩,再連埋啲湯底一齊食。一個字友人就點咗玉米筍辣麻味噌拉麵🍜佢話玉米筍食落勁清脆,同埋啲辣味噌湯底真係啱啱好,勁香勁辣。個湯底唔單止辣,仲有麻味,食落去啲層次感超足。如果你係辣味愛好者,呢碗麵絕對唔會令你失望!煎餃子🥟都係令人驚豔,外皮煎得金黃酥脆,咬一口,湧出豐富的肉汁。搭配上麻辣粉嘅點綴,帶來一陣麻辣風味🌶️🌶️每一粒餃子都係口感同味道嘅完美結合!👅👅呢個就係餐廳提供嘅麻辣粉,職員話如果唔夠辣都可以自己落去個拉麵🍜 不過唔食辣嘅朋友都唔使擔心可以揀冇

辛香嘅辣味同濃郁嘅麻感相得益彰
拉麵彈牙有嚼勁再搭配的配菜豐富多樣,為整體口感增色唔少。
味玉辣麻味噌拉麵(小辣)

叉燒係厚切嘅😍肥肉一層瘦肉一層!
味玉辣麻味噌拉麵(小辣)
再加埋流心味玉,食落去超滑嫩,再連埋啲湯底一齊食。一個字

玉米筍辣麻味噌拉麵

煎餃子

呢個就係餐廳提供嘅麻辣粉,職員話如果唔夠辣都可以自己落去個拉麵🍜 不過唔食辣嘅朋友都唔使擔心可以揀冇辣同埋無麻味嘅湯底家😈

P.S.職員超級細心,見到我長頭髮就拎咗橡筋俾我,同埋見友人係着淺色衫都提供左一次性嘅圍裙俾佢,以防彈到湯汁落件衫😍 細心位真係好值得加分呀🥰大家都快啲嚟試吓食一碗暖胃又暖心嘅拉麵啦🫶🏻🌶️

玉米筍辣麻味噌拉麵
煎餃子