2018-02-14 139 views
生日月,一連串飯局開始,不過我無乜心機寫,出住一篇先,多謝各位咁有心機睇到尾,感激🙏E molto buono 👅食物:❤❤❤❤(不包括甜品)大部份野都幾好食,最值得食既個人嚟講係啲麵包,真係好脆又夠熱,可能岩岩整起既原固,好好味。半隻龍蝦,雪芭,龍蝦湯都好滿意,甜品麻麻,有餐茶但我另外叫咗咖啡,因為頭兩樣之後就係咁要等,等到好眼瞓所以叫,咖啡一般。份量:❤❤❤正常份量,但有兩個前菜(半隻龍蝦同蟹肉Tartare),麵包仲另外叫咗生蠔,所以都幾夠飽,加上食完龍蝦後每道菜都等20分鐘,等到好眼瞓,超飽。環境:❤❤❤❤幾舒服,餐廳入面擺得幾靚,燈光暗暗地,音樂幾好,氣氛幾好,所以更加眼瞓,不過全店滿座,所以上菜較慢,其實其他地方可以既,3個鐘食一餐好多法國菜都係,只係香港步伐太快,我每日工作太攰,環境配合得太好所以啲攰走出嚟啫。抵食:❤呢樣無辦法,臨近情人節邊度食西餐都貴,不過我比多200-300可以去五星酒店Fine dinning,不過都係要食3個鐘。。。。服務:❤❤❤❤幾好,侍應好有禮貌,有個好有笑容問我哋邊樣好,有咩意見,又解釋下點解佢哋咁做,好有耐性。👍#emoltobuono

E molto buono 👅
食物:❤❤❤❤(不包括甜品)
份量:❤❤❤
環境:❤❤❤❤
抵食:❤
服務:❤❤❤❤
#emoltobuono #causewaybay #foodie #foodies #hkfoodies #hkfoodie #hkfoodieyiki
法國蠔
番石榴雪芭
鵪鶉
M8和牛
麵包籃
甜品,中下,中左可以
2018-02-13
$1250 (Dinner)
Celebration
Birthday