2024-08-11 2095 views
俾人介紹嚟中華小館,食完覺得好驚喜!天氣雖然有少少熱心,但係呢度既裝修、環境同埋餐具都好舒適,淨係一走入去就感覺到好放鬆。而且呢度好方便,就系灣仔地鐵站附近,一路慢慢行過嚟就到喇。前菜 八味一口豆腐|這款豆腐配搭不同既材料,各有各既特色,而且完全融合到一體,口感滑潤,食落口舒服得嚟。口水雞心分量剛好,雞肉鮮嫩,微辣的口感好適合搭配呢個天氣。我食咗一口,就感到百口不厭,真系係口水直流咁。厚切叉燒皇 - 叉燒肉質鮮美,而且厚度剛好,肥瘦均勻,每一口都食得好過癮,真系好惹味~片皮鴨 - 鴨皮酥脆,內裡既肉味濃厚,好合我口味。每一口都話俾我知,好食無得輸。翅裙邊湯,湯頭鮮美,內有脆口既翅裙,味道鹹淡適中,好崎呢個天氣飲。食完之後仲有好多位可以打卡,好適合影相。所以如果你鍾意影相嘅話,就一定要嚟試下中華小館喇
俾人介紹嚟中華小館,食完覺得好驚喜!
而且呢度好方便,就系灣仔地鐵站附近,一路慢慢行過嚟就到喇。

2024-08-10
Type of Meal