2018-03-09 943 views
柴灣食大牌檔既,通常都係食泉記但我覺得普普通通啦鴻記味道比較好環境的確係唔算企理既...(相比起其他大牌檔,其實佢環境算正常企理架),個格局地痞小小囉但d野食幾好味架,又夠鑊氣👍🏼👍🏼成班麻甩佬飯就一定無錯第一樣要食既係豉油王炒麵個麵小小硬,唔油,又夠乾身,鑊氣十足避風塘雞翼/ 避風塘排骨蒜粒新炸,無油溢味,又唔會得個辣字籠仔-蝦-荷葉飯蝦唔算大隻,但新鮮,蝦尾無變黑,用金銀蒜放飯面蒸,蝦味落左去d飯度,飯都係炒底而且唔油,好味!但荷葉味就好淡,唔算好香最「難」食係個炸水餃,炸墨魚咀,炸香飯魚,唔好誤會,因為依三味野,成日缺貨,但係依三樣野都好好味架仲有,到凌晨一兩點左右就開始有晨早點心架食宵夜既朋友,傾傾下計又肚餓,就可以再食多獲環境的確係唔算企理既...,而且個格局地痞小小囉但d野食幾好味架,又夠鑊氣👍🏼👍🏼成班麻甩佬飯就一定無錯第一樣要食既係豉油王炒麵個麵小小硬,唔油,又夠乾身,鑊氣十足避風塘雞翼/ 避風塘排骨蒜粒新炸,無油溢味,唔會得個辣字籠仔-蝦-荷葉飯蝦唔算大隻,但新鮮,蝦尾無變黑最「難」食係個炸水餃,炸墨魚咀,唔好誤會,
柴灣食大牌檔既,通常都係食泉記
但我覺得普普通通啦
鴻記味道比較好
但d野食幾好味架,又夠鑊氣👍🏼👍🏼
成班麻甩佬飯就一定無錯
第一樣要食既係豉油王炒麵
個麵小小硬,唔油,又夠乾身,鑊氣十足
避風塘雞翼/ 避風塘排骨
蒜粒新炸,無油溢味,又唔會得個辣字
籠仔-蝦-荷葉飯
仲有,到凌晨一兩點左右就開始有晨早點心架
但d野食幾好味架,又夠鑊氣👍🏼👍🏼
成班麻甩佬飯就一定無錯
第一樣要食既係豉油王炒麵
個麵小小硬,唔油,又夠乾身,鑊氣十足
避風塘雞翼/ 避風塘排骨
蒜粒新炸,無油溢味,唔會得個辣字
籠仔-蝦-荷葉飯
蝦唔算大隻,但新鮮,蝦尾無變黑
最「難」食係個炸水餃,炸墨魚咀,唔好誤會,
  • 豉油王炒麵