2024-02-19 1722 views
終於的起心肝寫返呢篇食評, 當日滿懷希望咁入嚟食,點知真係太失望😭原先係想去另一間cafe,但係佢冇開,所以我行下行下見到呢間餐廳入面好似有幾多客人,就入咗去。店面細細裏面嘅枱唔多 我當時一個人坐住嘅係望向水吧廚房位嘅枱,"景觀"一啲都唔吸引。 之後見到高枱望街位置有客人走咗,我就轉過去坐,點知坐坐下好大鑊,有五隻蚊滋仔不停飛來飛去, 捉到一隻,另外嗰啲繼續飛嚟飛去好滋擾😖 講真我連喺附近食茶餐廳都未遇過咁多隻蚊滋仔!😡 講返嘢食,餐牌就絕對唔平㗎喇,set includes湯+包、主菜、甜品、飲品,埋單HK$170+。 質素呢?就絕對對唔住呢個價錢🥲 湯碗仲要 有好多個位都係崩咗嘅🤯周打蜆湯飲落去似忌廉湯。主菜所謂嘅紅蝦 ,無論係外觀上或者口感上,都完全唔似紅蝦。魚個皮係完全煎得唔香脆嘅,魚肉亦都唔嫩滑。 一路食一路又要對付啲蚊滋仔,成個感覺極!差!