2016-03-17
本來今日係來葵芳村影紅花風鈴的,但係今年天氣反常,又冷又熱,搞到D花期亂晒!來到得幾朵花,離滿開可能仲要兩個禮拜。大失所望,咁去搵間野食個 Tea 飲杯咖啡, Hea 下啦!本來冇乜期望,入到黎反而眼前一亮!裝修和佈置都係我杯茶,好有懷舊文菁 Feel!可以輕輕鬆鬆 Hea 下。Lunch set 和 Tea Set都有幾多選擇,特別係呢度個 Lunch set 做到 5:30。我呢~ 就叫左 Tea set 食小D又食平D。不過呢個蜜桃海鮮蕃茄蓉意大利粉就真係叫人失望,話明蕃茄蓉,我一粒蕃茄都見唔到,個汁係用茄汁開嘅.........雖然D蝦仁幾大隻,但係得七成熟,仲要凍凍地。我平時自己炒蝦仁都唔會全熟,大約九成熟,咁先會脆口D,但呢幾隻對我來講就真係太生喇!份量比較少,不過 Tea 黎講都OK嘅!反而杯 Latte 就唔錯,拉花拉得幾靚,咖啡豆新鮮,冇煙味,唔太苦,唔加糖都OK!雖然餐要加$6轉嘅,不過都底比。見到隔離枱碟沙律都幾ok,我唸呢度唔食廚房野,叫輕食嘆咖啡都應該幾唔錯!
本來冇乜期望,入到黎反而眼前一亮!裝修和佈置都係我杯茶,好有懷舊文菁 Feel!可以輕輕鬆鬆 Hea 下。 Lunch set 和 Tea Set都有幾多選擇,特別係呢度個 Lunch set 做到 5:30。我呢~ 就叫左 Tea set 食小D又食平D。