近排唔知點解會突然好想食拉麵,趁着在公司開完會,就即刻同閨密試下在灣仔的日本過江龍撈麵😆我第一次試超期待的,而閨蜜就係係東京食過覺得好好味,所以好想可以係香港搵得返當地的味道🇯🇵-🎈正宗全料東京撈麵 (M) $99 原本仲以為M Size好少會唔夠食,點知份量都好多呢~個Menu已經有詳細講解東京撈麵食法既四部曲,首先將醬料攪拌均勻,當享用三分一後可添加黑胡椒;然後享用三份二後就可添加Kokoro秘製香醋。最尾吃完撈麵後,仲可以免費加入白飯,並攪拌成肉燥飯😎個人覺得真係幾好食,因為麵條係比較粗身一點,每日由店內師傅手製,好煙韌彈牙,自己幾鍾意呢個口感!而且真係有好多配料🤭,係足足12款既全料東京撈麵好豐富呢,包括叉燒、辣肉碎、生蛋黃、紫菜、竹筍等,mix埋真心match,仲辣辣地咁好過癮🫶🏻因為自己唔算太鍾意食酸,所以就冇特別加入佢既秘製香醋(試左啖醋酸死人了🫣😵‍💫)-🎈24月熟成芝士撈麵(M) $109而這一款是閨蜜叫的,就不太推薦🥹味道雖然濃郁但食落好膩,不過佢都有附送自家炮製的玫瑰醬令到味蕾可以清新一下!-🎈雞皮餃子 $43 望落去都真係幾細隻🫣但食落去好得意,薄薄既雞皮好脆-

🎈正宗全料東京撈麵 (M) $99

🎈24月熟成芝士撈麵(M) $109

🎈雞皮餃子 $43
雞皮餃子

望落去都真係幾細隻🫣但食落去好得意,薄薄既雞皮好脆
🔸麺屋こころKokoro Tokyo Mazesoba
📍灣仔軒尼詩道68號新禧大廈地下1C號舖