2018-12-27
呢日一行四人嚟到位于藍田啟田商場嘅海港飲茶。餐廳裝修普通,面積都幾大,坐得還算舒服。香煎芋絲糕 (中點) - 外面煎得香脆,入面係夠粉嘅芋頭絲,味道唔錯。水晶潮州粉果 (中點) - 餡料唔錯不過粉果皮太軟身,一夾就爛,感覺一般。沙爹金錢肚 (大點) - 味道唔錯,不過只有幾嚿金錢肚,而且下邊放咗好多白蘿蔔,感覺唔抵食。醬汁蒸鳳爪 (中點) - 鳳爪夠腍夠入味,而且味道調得幾好,不俗。鮮蝦腐皮卷 (大點) - 鮮蝦腐皮捲入邊嘅蝦唔算太大隻,不過都爽口彈牙,腐皮就有少少腍身,普通。香茜牛肉腸 (中點) - 牛肉無乜牛味,而且腸粉太腍亦冇米味,唔推介。五香鹹水角 (小點) - 鹹水角味道唔錯外面夠脆身,值得一試。新鮮農場雞飯 - 味道唔錯,不過雞肉比較嚡口,只能算一般水準。總括嚟講,呢餐食物味道都算ok,不過服務就唔係幾好,侍應都幾粗聲粗氣,態度愛理不理,好似唔想應你咁,如果你係在意服務態度嘅話,就唔推介喇!
餐廳裝修普通,面積都幾大,坐得還算舒服。