2016-12-18 417 views
「食咩啊?」、「你諗啦」相信依個係情侶之間噶世紀難題!好啦今次就上網做足準備,搵到間有鐵板燒、有壽司又有西餐食噶「風花雪月」試下聽個名已經覺得好有詩意,估吾到環境都相當有氣氛,門牌好有日本風情,入到去環境清幽,岩晒我同男朋友靜靜地食飯先講下前菜,日式麵豉青瓜,真係好特別噶一個前菜,之前都未聽過,麵豉醬味道適中,不會太咸亦不會太淡,青瓜沾上麵豉醬食更加清新爽口魚刺身亦非常新鮮,魚油脂非常多而香,入口啖啖魚油,唔係間間日本料理店都可以食到咁高質既魚生好啦!入正題啦日本雞扒先黎一個日本雞扒,雞扒產自日本,雞皮煎得岩岩好,吾會太林又吾會太硬身,有小小脆脆地,口感極佳,雞扒落左洋蔥落去炒,食落就更加惹味。炒雜菜食完肉就緊係食返D菜平衡下啦,炒雜菜相當足料,有韭菜,椰菜、同茹,雜菜水份充足,吾會太DRY。山椒銀魚炒飯,飯炒到粒粒分明,入面仲好足料,一條條小銀魚,帶出淡淡的魚味,夾雜住山椒香料味,食落去好滋味!!生薑豬扒生薑豬扒超好味,同一般豬扒有分別,餐廳有特製醬汁,食落好惹味如果大家未諗到去邊慶祝,不妨去試下 風花雪月

好啦!入正題啦
日本雞扒

炒雜菜

生薑豬扒

如果大家未諗到去邊慶祝,不妨去試下 風花雪月