2022-08-26 807 views
好耐冇食鐵板燒啦🤤 最近同媽媽去咗銅鑼灣食呢間人氣鐵板燒 我好鍾意佢哋餐廳名 之前已經bookmark咗😆 一入門口就好有和風特色🌸 佢好特別 一間餐廳入面有omakase 又有鐵板燒 有齊兩樣日本美食~ 咁佢入面都幾大 除咗分咗omakase 、鐵板燒之外 佢仲有卡位、私家房添😙A5日本產和牛南非鮑魚二人前前菜當日前菜係醬漬鮑魚 全隻鮑魚都好入味 滿滿醬油香 甜甜哋 仲有啲芝麻粒😛 鮑魚口感軟熟 唔會好韌☺️沙律呢一個沙律有藜麥、秋葵、青瓜同埋生菜🥗 咁我自己就幾鍾意食秋葵 有和風啲嘅感覺 又感覺健康啲 因為之後食鐵板燒都可能比較肥膩😂 醬汁上就係有啲芥辣味 幾開胃🤓汁煮白鱈魚白鱈魚外皮煎得香脆 肉身嫩滑 又香魚味😍 汁煮有用咗好多洋蔥同牛油煮 洋蔥絲煮到入味得嚟又軟身☺️ 但唔會搶曬魚香味南非鮑魚鮑魚一定係呢一個餐嘅焦點❤️ 未煮之前師傅會專登show啲鮑魚俾我睇一睇先 咁好生猛又勁大隻😍鮑魚燒完之後無縮細到好誇張 又keep到好厚身又大隻😝 另外 仲有一個特別嘅醬汁 菠菜白汁😜感覺幾得意 唔會話好鹹或者膩🤓 反而覺得會開胃咗囉日本天白菇呢一個日本天白菇相當厚肉 咬落去係軟綿綿嘅感覺 j

A5日本產和牛南非鮑魚二人前

前菜

沙律

汁煮白鱈魚

南非鮑魚

日本天白菇
呢一個日本天白菇相當厚肉 咬落去係軟綿綿嘅感覺 juicy 白菇仲好入味啦🤩

熊本A5和牛
套餐另一個焦點 - 熊本A5和牛🤩 熊本A5和牛幾厚身 當時叫咗五成熟 所以仲見到粉嫩顏色😉 先食咗原汁原味 牛表面略脆 和牛嫩身 牛味又重🐮 另外有紅酒汁 我好欣賞佢嘅酸酸甜甜感覺 同和牛好夾嘅🍷 另外仲有岩鹽、Wasabi同埋蒜片俾你去做配搭

炒飯
炒飯份量多 我覺得女仔一般都食唔晒😝 炒飯粒粒分明 咁配料有蘿蔔、雞蛋、蔥花等等 雖然係最基本嘅配料 但都好味😋

雞湯
入邊有蝦 呢一個雞湯相對上比較清新同幾鮮甜💕

甜品
當日有日本蜜瓜、抹茶雪糕、豆腐雪糕同埋豆沙餅揀😍

👍🏻店員都好有禮貌 態度親切