2025-01-16
如果你喺銅鑼灣又想食啲優質嘅壽司,或者各式各樣嘅日式熱葷,推薦你去鉄人旨花試吓。呢個地方有一種平靜嘅氛圍,走進嚟就覺得賓至如歸。師傅同服務人員態度友好,菜單上有各種各樣款式嘅日式料理,最有名嘅包括teppanyaki同omakase,鍋物同炸物亦非常出色。全方位嘅Food Menu同Drink Menu (sake, wine, coffee)基本上可以滿足一大朋友嘅需要。關於我最比較鍾意嘅一樣嘢,係午餐時間嚟食壽司同魚生飯,師傅嘅貨源新鮮、技術優秀,不時可以睇到佢注重細節嘅一面,觀乎魚生刀法、米飯溫度酸度、伴碟漬物味道、紫蘇葉鮮度等等,都係水準之上。相對於你所獲得嘅品質嚟講,價格係相當合理嘅。喺銅鑼灣呢個餐飲價格昂貴、營營役役嘅地區,鉄人旨花係一家實而不華嘅舒適餐廳。總括嚟講,如果你想揾個好地方享用靚嘅壽司,又不想花太多錢,鉄人旨花係一個正確嘅選擇。希望你都會enjoy!