2022-09-16 42 views
銅鑼灣花宵幾有居酒屋日本 feel, 店員親切!menu幾多唔同款式而且價錢唔貴。帶子放了柚子鹽,味道非常突出,綿滑得黎又帶清新感!鰤魚刺身彈牙清爽和濃郁溫厚的味道!清爽的魚脂中所帶有的鮮甜味道。鮫鰈魚為白身魚,味道清淡清新,牡丹蝦肉質鮮美肥厚,不加醬油汁料只用原味令味道更鮮甜。燒白鱔,燒既火喉控制得好,魚皮微脆唔會太焦,金金黃黃幾靚,白鱔味道幾討好夠香又啖啖好帶彈性。加點檸檬汁更添香味。牛舌表層燒香, 有點煙燻感覺,咸鮮味幾香,質感幾厚身,配上蛋黃醬中和了牛舌既膩。櫻花蝦多士,香脆咸香好正,蝦肉mix埋後質感爽彈,再配沙律醬好清新。焦糖菠蘿,食完解膩,唔會太甜!酸酸甜味道好好。最後餐廳還送了個紅豆綠茶蕨餅,幾好又唔太甜,帶有紅豆來得自然香。

帶子放了柚子鹽,
味道非常突出,綿滑得黎又帶清新感!

牡丹蝦肉質鮮美肥厚,不加醬油汁料只用原味令味道更鮮甜。

紅豆綠茶蕨餅,幾好又唔太甜,帶有紅豆來得自然香。