2023-01-11
慶祝老婆生日,兩個星期前訂定首先入到去,可能因為閑日關係,門口冇人招呼,雖然好快有人過嚟接待,但係呢個價錢呢個質素嘅餐廳唔應該有呢啲錯誤,入到去全程有一位女侍應招呼,全程木暮表情,沒有笑容,雖然稱不上態度差,都係嗰句呢個價錢唔應該係呢啲質素嘅服務!食物質素方面,由於我係一早預訂,叫佢介紹兩個前菜俾我,其中一個係魚子醬海膽蛋黃醬雞蛋,一共有四件,我成件拍咗入口,成口都係蛋黃醬味,完全食唔到魚子醬同埋海膽嘅鮮味,仲有嗰啲酸辣汁同埋蛋黃醬一啲都唔夾,好難食,可能個人口味問題,我就覺得浪費咗啲魚子醬同埋海膽另外一個係香草蟹餅,唔稱得上難食,但係絕對唔係好食,應該改名做香草肉餅,快啲香草味蓋過咗啲蟹肉味,呢個價錢唔應該係咁另外牛扒方面,我叫咗個威士忌火焰,當日係牛仔肉眼,好食。。。。好食佢呢間餐廳主打牛扒,如果連牛扒都唔好食就可以執笠啦,雖然好食但係絕對對唔住個價錢!呢個價錢大把餐廳好食過佢,仲可以平過佢另外甜品方面,叫咗一個用錘仔敲嘅朱古力牛奶雪糕榛子,朱古力有朱古力味,牛奶雪糕有牛奶,個榛子一咬。。。。黐牙黐到呢,少啲牙力都打唔番開個口。。。建議假牙人士同埋老人家唔好食!整體來講,服務質素5
整體來講,服務質素50分
環境質素50分,因為佢安排咗個廁所位俾我,背脊成晚都有人喺度出出入入,餐廳男女都係得壹個廁格,又冇人清理10分污糟,個景幾咁靚,裝修幾咁Grand,燈光幾有格調都冇用
食物質素60分
因為我係慶祝老婆生日關係,先叫佢幫我寫上Happy birthday老婆,我完全唔介意佢用佢自己嘅藝術將啲字寫到潦草又或者其他咁嘅風格,我隻碟咁大隻,佢將啲字寫到細到成隻碟嘅10份一,影相起上嚟睇都睇唔到
總之唔會再有下次
兩個前菜,一個扒,一個甜品,一杯紅酒
多謝31xx元
完