2018-11-16 252 views
朋友想食沾麵,記得登龍街有一間,所以就試下,閒日夜晚7點左右唔算多人,等左一陣就到我地,佢既款式唔多沾麵有幾個size,大中細都係一個價,特大就另一個價錢,店員建議麵可選凍,麵質會更彈牙,最後叫左兩個沾麵(中)210g($78),另外再加多一個餃子($38),順帶一提店員姨姨幾好人,見朋友著白色衫就話有圍裙,話如果有需要就出聲,等左一陣就有野食,碗麵裏面有兩片叉燒半隻蛋,沾麵既湯幾好味,但有少少鹹,餃子味道正常,食完後店員會問你要唔要湯,因為個沾麵湯可以再加熱湯,當湯咁飲,店鋪牆上亦都有教食既次序,沾麵湯加熱湯後都幾好飲。推薦~

碗麵裏面有兩片叉燒半隻蛋,沾麵既湯幾好味,但有少少鹹,

Waiting Time
5 Minutes (Dine In)