2024-09-28 676 views
📍🇭🇰 貴緣小鍋米線 @大角咀.自從大角嘴魚米家關閉後,原址由貴緣小鍋米線接手。早前我們係北角食過一次,現在不用過海就食到啦!.最近新開張,門外有好多靚靚氣球及花牌!今次我們下午茶時段過來食,叫左一枱都係美食🤤.這裏提供很多很貼心的配套,可以使用手機QR code落單,先選擇湯底->選擇粉底->選擇辣度->自選配料->特別要求/自由喜好。或者可向職員提取落單紙落單。有需要時還可以向他們索取電話手機架用來享受邊食野邊睇手機的樂趣!.話咁快,美食陸續呈現!📌 特濃新鮮蕃茄湯底配米線-小小辣{包括:鮮蕃茄、韭菜、芽菜、蔥}- 加配魚肉春卷、芝士腸及響鈴> 不要看少,都幾大碗,熱辣辣又濃郁的蕃茄湯底味👍🏻 .📌 豬骨鮮濃湯配米線-走辣{包括:韭菜、芽菜、蔥}- 加配墨魚丸、魚皮餃及炸魚皮> 有豬骨湯底味嘅米線,整體感覺不過不失!.📌 小食:蒜泥白肉肉、皮蛋豆腐及一碟生菜> 蒜泥白肉係最好食的一個小食👍🏻🤩.📌 飲品:豆漿及可樂> 如果有水吧,可以配上港式奶茶或者凍檸茶就更好啦!.今日係一個好飽嘅下午茶!下次再食過!👍🏻👍🏻👍🏻
📍🇭🇰 貴緣小鍋米線 @大角咀
最近新開張,門外有好多靚靚氣球及花牌!
今次我們下午茶時段過來食,叫左一枱都係美食🤤
話咁快,美食陸續呈現!
📌 特濃新鮮蕃茄湯底配米線-小小辣
{包括:鮮蕃茄、韭菜、芽菜、蔥}
- 加配魚肉春卷、芝士腸及響鈴
> 不要看少,都幾大碗,熱辣辣又濃郁的蕃茄湯底味👍🏻
📌 豬骨鮮濃湯配米線-走辣
{包括:韭菜、芽菜、蔥}
- 加配墨魚丸、魚皮餃及炸魚皮
> 有豬骨湯底味嘅米線,整體感覺不過不失!
📌 小食:蒜泥白肉肉、皮蛋豆腐及一碟生菜
> 蒜泥白肉係最好食的一個小食👍🏻🤩
📌 飲品:豆漿及可樂
> 如果有水吧,可以配上港式奶茶或者凍檸茶就更好啦!
今日係一個好飽嘅下午茶!下次再食過!👍🏻👍🏻👍🏻
2024-09-15