5 day(s) ago 0 views
一直係土瓜灣貴緣米線嘅忠實粉絲 不過位置真係有啲遠 好彩佢而家開咗啲分店最新有大角咀呢一間 喺商場入面 位置方便好多😍可以成日去啦!味道依然無變 一樣咁好味🤤仲要一樣咁大碗咁飽肚如果係第一次嚟會推薦湯底叫「招牌酸辣湯」開胃又唔油膩 酸味剛剛好想特別啲嘅可以試吓「青花椒麻濃湯」就算唔叫辣 飲完嘴唇都會麻麻的😂幾過癮配餸其實好多款都好好味 個人就最鍾意腩肉、螺旋藻、甜酸齋、冬菇、白蘿蔔呢啲都係好入味好軟淋 成碗份量唔惹少🥹仲有雞絲火山都好出名 肉質唔算好滑 但真係有雞味🤣單點小食 大大兜 好抵食

味道依然無變 一樣咁好味🤤仲要一樣咁大碗咁飽肚

呢啲都係好入味好軟淋 成碗份量唔惹少🥹

2024-09-22 0 views
湯底叫左酸辣 少少辣 個湯比想像中水狀 味道較淡 唔夠惹味 酸同辣味都唔太出 我寧願揀連鎖既雲桂香🤷🏻‍♀️豬軟骨啲骨唔夠淋 仲係一舊舊硬崩崩既骨 棄左冇食到😌可能食得太多好高質既豬軟骨 (eg旺角天星)呢個真係唔合格仲叫左個醉雞翼小食 本身expect係個冷盤 點知係暖暖地 咸咸地 冇醉雞味 似鹽水雞翼多啲 係落錯左?黎錯左?定係佢真係咁既???????ummm 大角咀有更多好既選擇 例如川品🙆🏻‍♀️麻酸辣湯好好食呀!!!!!!!!!!!!

2024-09-21 0 views
奧運地鐵站一出行幾分鐘就到西九匯,第一間就係貴緣小鍋米線,見佢新開張,一於入去醫肚!酒煮醉香鮮雞湯米線 $70醉雞味好香濃,啲雞都幾多幾滑嫩,只係70蚊好抵!豬骨濃湯 加腩肉、貢丸同蘿蔔 $59蘿蔔有驚喜,好大舊肥美之餘,仲好鮮甜,第一次食呢種蘿蔔,鍾意甜味嘅朋友可揀!酒香醉雞翼 $39酒味濃郁,係平時少食到嘅小菜!呢度有提供支裝野飲,價錢同外面差不多!譬如玉露就$9一支;而男友就揀左if泰式奶茶,味道都不錯!餐牌如下

酒煮醉香鮮雞湯米線 $70
醉雞味好香濃,啲雞都幾多幾滑嫩,只係70蚊好抵!

豬骨濃湯 加腩肉、貢丸同蘿蔔 $59

酒香醉雞翼 $39
酒味濃郁,係平時少食到嘅小菜!

餐牌如下

2024-09-20
第一次在土瓜灣老店吃(已經搬走了)位置很隱世 在北角也有店但是跟我距離很遠竟然在奧運開了新店!西九匯就在奧運站旁邊 很適合附近返工嘅人便宜大碗新店就在商場 環境更加舒適我自己很喜歡的組合是:招牌腩肉+雞絲(量很足)+螺旋藻是高蛋白質又有維C的組合 健身人大愛這裏的麻辣湯是我喜歡的口感 不會太嗆口米線也是軟硬適中 還可以選喜歡的口感小食方面除了蒜泥白肉之外我還很喜歡這裏的狂惹雞翼很像很多年前「好吃版本」的土匪雞翼奧運店開業不算很久在飯點已經要稍為排隊下次來打算試一下蕃茄湯底就算不愛吃辣 也ok
第一次在土瓜灣老店吃(已經搬走了)

西九匯就在奧運站旁邊

• 麻辣米線
  • 雞絲
  • 腩肉
2024-09-20 36 views
由紅磡食到北角,而家開到大角咀,今日搵朋友仔就可以食到新分店😍😍朋友揀咗青花椒🫑🫑🫑🌶️🌶️麻濃湯($34),青花椒湯底麻香味鮮明,叫咗小辣,都會覺得越食越辣😂😂配料方面,以蔬菜為主,朋友揀咗爽口嘅螺旋藻($10),再配上清甜,無渣嘅蘿蔔($9)!特濃新鮮蕃茄湯底($35)愛好者,一定要加辣🌶️🌶️米線揀咗豬軟骨($12)、滷水大腸($11)、甜酸齋($10),完成係食肉🥩🥩🥩獸配搭!!豬軟骨夠入味,豬大腸夠乾淨又無異味,而且滷得入味夠淋,加上每次必叫甜酸齋,個人最愛酸酸甜甜口味,加𠹺微辣湯底,甜酸齋吸收湯底後更加滋味😋😋😋仲叫咗2款小食一齊share, 冷盤麻辣豬肚絲($32)同蒜泥白肉肉($28),豬肚絲非常入味,濃郁麻辣鮮香👍🏼👍🏼

2024-09-16
2024-09-19 0 views
【大角咀•貴緣小鍋米線】@ππππππππππππππππππππππππππππππ大角咀新開米線小店100%支裝椰青水豆漿生菜-油菜皮蛋豆腐元祖金酸魚片雞絲濃湯底米線酒煮醉香鮮雞米線100%支裝椰青水椰青水清新可口,具有天然的甜味和淡淡的椰子香氣,十分解渴。豆漿傳統的健康飲品,口感滑順,帶有淡淡的豆香。生菜-油菜這道生菜清爽可口,色澤鮮亮,十分誘人。生菜的脆嫩與油菜的柔滑形成了良好的口感對比。皮蛋豆腐皮蛋豆腐是一道經典的冷盤,口感滑嫩,皮蛋的鹹香與豆腐的清淡相得益彰。元祖金酸魚片雞絲濃湯底米線這道米線的湯底濃郁,酸味適中,魚片鮮嫩,雞絲彈牙,讓人一口接一口。米線吸收了湯底的精華,口感滑順。酒煮醉香鮮雞米線這道米線的醬汁味道獨特,雞肉鮮嫩,酒香四溢,使整體風味更加迷人。米線吸附了濃郁的醬汁,讓每一口都充滿驚喜。餐廳環境:🔥🔥🔥🔥🔥服務質素:⛄⛄⛄⛄⛄食物味道:🍾🍾🍾🍾🍾性價比:🎟️🎟️🎟️🎟️🎟️消費 HKD 211✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨#大角咀美食 #貴緣小鍋米線 #web3大角咀 #貴緣小鍋米線 #米線 #米線關注組貴緣小鍋米線大角咀櫻桃街38號西九匯2樓205號舖
【大角咀•貴緣小鍋米線】@

皮蛋豆腐
元祖金酸魚片雞絲濃湯底米線
酒煮醉香鮮雞米線

100%支裝椰青水
椰青水清新可口,具有天然的甜味和淡淡的椰子香氣,十分解渴。

豆漿
傳統的健康飲品,口感滑順,帶有淡淡的豆香。

生菜-油菜

✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨
貴緣小鍋米線
大角咀櫻桃街38號西九匯2樓205號舖
2024-09-18 0 views
今日在大角嘴開工,然後在附近覓食….然後發覺在大角咀西九滙2樓有間新開嘅米線…叫「貴緣小鍋米線 」環境都係舒適,所以就同同事決定lunch在這裏解決🤭😝青花椒麻濃湯米線….湯底夠熱…有少少麻味,但又不會太辣….味道好適中,配料有韭菜芽菜燉…個腩肉幾入味⋯⋯不錯!墨魚丸爽口!也不差!小食點咗酸齋,味道不錯!菜心份量都OK!酒香醉雞(例)份量都OK啲雞件好入味酒味都香濃!巴蜀狂野雞翼黑椒味…有五隻好惹味不錯!

小食點咗酸齋,味道不錯!菜心份量都OK!

2024-09-17 0 views
Garlic shredded chicken 蒜泥雞絲山 $25 堆到好高嘅蒜泥雞絲山望落去好吸睛✨,雞絲搣到好幼細🍗,但唔會太煙靭,點落隔離自家製蒜泥汁🧄,香噴噴的確唔錯👍🏻Cucumber with garlic 涼拌青瓜 🥒 $25夠晒健康嘅涼拌青瓜用醋同埋蒜蓉做醬汁,食落去酸酸甜甜到晒開胃🤤,青瓜帶天然嘅爽脆同埋清甜味,真係幾高質啊!Choy Sum 菜心 $14Lettuce 🥬 生菜 $14前面嘅生菜清甜爽口,大大碟性價比好高,然後面嘅菜心鮮嫩🌿,可以按自己喜好點蠔油做醬汁Supreme fish fillets with pickled cabbage soup 元祖金酸魚片濃湯底 🐟🍲 $109大大碗嘅元祖金酸魚片濃湯米線好正,homemade 酸魚片濃湯味道夠晒濃郁但唔會太過辣🌶️,而有成10幾片嘅魚塊十分嫩滑😍,而且冇骨🦴啱晒唔同年齡嘅朋友,另外加咗紅腸同埋正宗越南扎肉,連埋足料嘅爽口芽菜同滲到相當入味嘅彈牙米線一齊食,超正,飽肚又好食,值得推介

Choy Sum 菜心 $14
Lettuce 🥬 生菜 $14

元祖金酸魚片濃湯底 🐟🍲 $109
大大碗嘅元祖金酸魚片濃湯米線好正,homemade
喺大角咀行商場去奧運站既時候經過,點知見到貴緣喺到開左,之前紅磡個間結業,得返港島區先有,唔洗過海先食到,所以咁近更加唔可以放過。今次點左下面既菜式 招牌酸辣湯紅薯粉$32 再自己揀餸,揀左中辣,豬軟骨、滷水大腸、手打魚腐跟玉泉西柚加$8呢到既薯粉口感好好,好有咬口同吸哂啲汁,個湯底好開胃,酸酸地食得多都唔會膩。我覺得豬軟骨係必點,因為豬軟骨既軟骨部份好多,食落爽口,出而既豬軟骨都比較實的的既,另外大腸都好入味同埋手打魚腐吸哂啲湯汁。青花椒麻濃湯底米線 $34 再自己揀餸,揀左小辣、爽啲、雞肉絲、螺旋藻跟Thai 全新正宗泰式奶茶加$12青花椒湯底喺出面既米線鋪唔多有,所以一場黎到就揀青花椒湯,鹹鹹地帶麻椒香味,小辣都唔會太辣口,如果平時唔食得辣但又想有小小辣味,呢個湯底絕對合適。而餸既份量一啲都唔小,有海量經典既雞絲,而且雞絲已經吸哂啲湯汁,好入味,另外海藻好爽口,一定要點呢個餸。麻辣豬肚絲 $32估唔到呢到既小食份量都唔少,超級多既豬肚絲,味道調教得岩岩好,香麻辣味。麻辣鮑片 $25想食啲出面米線店少有既小食,呢個飽片就最合適,厚度非常適中,而個麻辣汁帶出鮑片既鮮味。如果住喺大角咀

今次點左下面既菜式

麻辣豬肚絲 $32

麻辣鮑片 $25

如果住喺大角咀同奧運呢頭,突然又想食米線,而已想食啲特別既四川小食,呢間店就最好不過,地點又好方便,喺商場直接可以通到,唔洗大熱天時喺出面搵想食既米線。
  • 豬軟骨
貴緣米線一向都人氣十足🔥最近佢地去大角咀開分店☺即刻去左食佢地既招牌米線、腩肉同雞絲火山🌋💫 秘製麻辣湯(中辣) $32 - 秘製腩肉·肥牛 ($11) 螺旋藻 ($10)秘製麻辣湯麻辣味道夠哂香,點咗中辣覺得可以再辣啲腩肉好好食、好厚實,就算唔太好腩肉嘅人都會鍾意😍!螺旋藻同肥牛份量都好多,螺旋藻索湯一流👍💫 特濃新鮮蕃茄湯 (小辣) $35 - 滷水雞翼·肥牛 ($11) 豆腐卜 ($9)啲湯好好飲,有濃烈嘅蕃茄味🍅仲可以加辣度。如果再去都會叫呢個湯底,大推!!雞翼係入口即溶,煮得好軟淋入味😋豆卜索咗勁多湯,一咬爆汁🤗米線整體嚟講都比較大碗食唔晒😛😛💫 蒜泥白肉肉 $28呢個白肉係有軟骨嘅白肉,味道香辣🌶💫 貴緣雞絲火山 $28呢個雞絲嘅調味比較有特色,食到有蒜味同埋麻辣味~一上到嚟以為細碟,食食下原來份量好多🤣🌟 大致上嚟講最推薦試佢嘅蕃茄湯底!!

秘製麻辣湯麻辣味道夠哂香,點咗中辣覺得可以再辣啲

💫 蒜泥白肉肉 $28
呢個白肉係有軟骨嘅白肉,味道香辣🌶

💫 貴緣雞絲火山 $28

🌟 大致上嚟講最推薦試佢嘅蕃茄湯底!!
2024-09-11 431 views
份量冇變反而大份咗,雞絲火山肉眼可見多過紅磡,螺旋藻also🫰🏻🫰🏻🫰🏻雞絲雖然大份咗但係調味不均,上面嗰啲唔夠味,有待改善。不過麻辣湯偷偷地加咗一蚊,明明之前係酸辣32,麻辣31,而家就一樣。今日做第一個堂食客但係一開檔已經冇曬豬軟骨同雞翼有啲o嘴,不過我係螺旋藻fans所以唔緊要。座位闊落咗、環境乾淨咗好光猛。同埋啲姐姐好nice,地理位置都方便咗,喺奧運站c5出口直行到尾就係,唔洗曬太陽,好過以前要喺土瓜灣站d2出隧道再行5分鐘😂😂😂lunch hour需要等位

lunch hour需要等位
2024-09-11
Type of Meal
Lunch
  • 貴緣雞絲火山
2024-09-10 347 views
Weekday Dinner 朋友選擇了特濃新鮮蕃茄湯($35)配米線,辣度是小辣。蕃茄味道鮮甜濃郁,帶點微辣,碗中更有不少新鮮蕃茄,配搭魚肉春卷($12)及清甜又大大塊的蘿蔔($9)。另外選擇了秘製麻辣湯($32)配煙靭紅薯粉,辣度是小辣,湯底麻香十足,薯粉掛湯效果一流。除了每次必點的入味滷水大腸($11),與朋友也很喜歡貴緣的甜酸齋($19),酸甜開胃又多汁,所以與朋友一人點了一份。除了米線及不同配料,每一碗都加入了大量芽菜,令口感更豐富。小食方面,大角咀分店選擇更多了,試了蒜香醬油雞翼($28)及麻辣豬肚絲($32),前者有蒜蓉的香氣,後者惹味出色,豬肚絲有咬口但又不會過韌,口感很好。枝裝豆漿 $10玉露綠茶 $9
Weekday Dinner

除了米線及不同配料,每一碗都加入了大量芽菜,令口感更豐富。

枝裝豆漿 $10
玉露綠茶 $9
本來想食品川,但星期日無開,咁岩見到呢間新開係附近就黎試話不多說Qr code落單,落不了,系統需改善轉紙仔圈,店員人手落單點了青花椒麻濃湯,大腸+腩肉+炸醬,走韭菜,多蔥+$1碗米線到了⋯漏左炸醬,冇走韭菜,蔥無俾(可能賣哂?)食物:湯如圖,不濃,很清腩肉如圖,係夠冧,但無醃過咁大腸如圖,唔覺有滷過炸醬後補一碟仔黎,正常味道,不過不失啦米線正常有咬口,但份量偏少一句總結就係:唔會話佢難食,只係僅僅合格,有很多進步空間,味道絕對不如十年前吃過紅磡店,(如果仲係同一個老闆的話),價錢唔算平,呢個價位,有太多更好選擇題外話,我老婆叫酸辣湯,試左一啖,酸到hihi,好彩我唔係叫呢個湯,唔係應該已俾負皮🫠
本來想食品川,但星期日無開,咁岩見到呢間新開係附近就黎試

話不多說

Qr code落單,落不了,系統需改善
轉紙仔圈,店員人手落單

點了青花椒麻濃湯,大腸+腩肉+炸醬,走韭菜,多蔥+$1

碗米線到了⋯
漏左炸醬,冇走韭菜,蔥無俾(可能賣哂?)

食物:
湯如圖,不濃,很清
腩肉如圖,係夠冧,但無醃過咁
大腸如圖,唔覺有滷過
炸醬後補一碟仔黎,正常味道,不過不失啦
米線正常有咬口,但份量偏少

一句總結就係:

2024-09-08