2024-12-26 161 views
平時好少食韓國嘢,食開嘅都係大醬湯、醬油蟹、人蔘雞湯等等,見最近中環開咗間韓國餐廳專食豆腐鍋,就約咗friend weekend過嚟試吓~-呢度嘅Combo set($178-198)都幾抵,包主食、豆腐鍋同埋一鍋白飯,份量都幾多,女仔嘅話一個人應該食唔晒~所以我哋叫咗個Combo set,再加多個海鮮蔥煎餅($178)share食~-本身仲會有餐前小食,豆芽同泡菜都常見,呢度竟然仲有年糕同炒粉絲,所以唔怕唔夠飽🤣-我哋揀咗烤牛小排同埋部隊嫩豆腐鍋,仲要加埋拉麵喺個豆腐鍋,更加似部隊鍋🤭味道唔會太辣,湯同豆腐加埋超好餸飯😋牛小排份量都多,有成6塊,仲煎到好香口👍🏻-煎餅就鋪上滿滿嘅海鮮,食落有啲焦香味,入面仲有超多蔥🤣啱晒我呢啲「多青」人士-飲品方面叫咗蘋果芒果Ade同埋葡萄柚Ade,飲落唔會太甜,食辣嘢配呢杯嘢飲幾夾~-餐廳仲要好貼心,有齊晒紙巾、濕紙巾、牙線、紙圍裙同埋糖提供,對食客嚟講好方便,印象分💯👍🏻
Type of Meal
Lunch