2023-06-06
😆你永遠都無法叫醒一個裝睡的人,但火鍋就可以喇!尤其係聞到麻辣香味就特別醒神!🌶️食麻辣火鍋我鐘意去「方叔叔重慶老火鍋」,呢度嘅湯底麻辣鮮香,除咗正宗之外,火鍋配料可以叫半份,兩個人食都可以試唔同款式,的確好滿足 !❤️餐前仲有紅棗雪耳糖水送,少少甜好滋潤!🥘湯底揀咗鴛鴦鍋 麻辣🌶️同養生花膠雞🐔湯底麻辣鍋唔使多講,淨睇色水就知有勁啦!新出既花膠雞湯都非常足料(+$20/位),飲落濃郁鮮甜,仲有好多花膠,雞肉夠嫩滑好味!🥢手切牛肉($258)紐西蘭精品羊肉卷($68)鮮竹笙手打蝦滑($68)五頭南日鮮鮑($88)珊瑚蚌($78)麻辣牛肉($58)淮山條($28)甜粟米($28)紅糖爆漿粑($48)洛神花鮮橙特飲($58)😋呢度上菜速度好快,食材又新鮮,牛肉、羊肉有質素,係必點之一,珊瑚蚌爽口彈牙,最尾既紅糖爆漿粑香軟好味,洛神花鮮橙特飲大大杯,酸甜解辣好好飲呀!門口仲有部除味機,食完都唔怕個身有味。
🌶️
❤️
餐前仲有紅棗雪耳糖水送,少少甜好滋潤!
🥘
湯底揀咗鴛鴦鍋
麻辣🌶️同養生花膠雞🐔湯底
麻辣鍋唔使多講,淨睇色水就知有勁啦!
🥢
手切牛肉($258)
紐西蘭精品羊肉卷($68)
鮮竹笙手打蝦滑($68)
五頭南日鮮鮑($88)
珊瑚蚌($78)
麻辣牛肉($58)
淮山條($28)
甜粟米($28)
紅糖爆漿粑($48)
洛神花鮮橙特飲($58)
😋