2024-12-08
一直都想試吓方叔叔,聽講佢係正宗重慶火鍋,不添加香精,自家製牛油,仲全日免加一添!食物質素高,味道又新鮮,如果想搵一間乾淨企理又高質嘅火鍋,為食Be 超級推介呢間 - 方叔叔重慶老火鍋!𓏸𑁍𓏸𓈒𓂃𓂃𓂃𓂃𓂃𓂃𓂃𓂃𓏸𓈒𑁍ᵂᴴᴬᵀ ᵂᴱ ᴼᴿᴰᴱᴿᴱᴰ𓐎 麻辣🌶+蕃茄🍅湯鍋 $78 我哋揀選咗鴛鴦鍋,挑戰一下重慶辣🤭煲滾之後可以聞到好香嘅麻辣味,而且佢嘅辣油唔會食到好嗆喉👍🏻另外一鍋就點咗比較清甜嘅蕃茄湯底😋餐廳原來有「十八度推薦」嘅菜式,每款都好啱我口味,果然有信心保證又超值!而且,我哋今次只係兩個人嚟食,好多款菜式係可以叫半份,咁督可以食得到更加多嘅菜式啦👏🏻我哋牛肉胸點咗一半,超級豐富嘅「一嚐回味牛肉拼盤 $498」, 美國Prime特級牛小排,美國Prime特級牛空腹,安格斯牛板翼,藤椒牛舌,青瓜花同埋胡瓜絲。牛肉牛味濃郁,油花都分布均勻,但係估唔到今次最驚喜,竟然係滕椒牛舌,真係好滑又好腍😋有幾款都點了半份,珊瑚蚌新鮮又好爽口,仲有彈牙手打魚籽蝦滑,方叔叔現炸豆皮,千絲柏葉,連稻庭烏東都點半份$19, 真係超級抵食😋衝上雲宵百香果雞尾酒好大杯,岩晒打邊爐慢慢飲🥰
𓏸𑁍𓏸𓈒𓂃𓂃𓂃𓂃𓂃𓂃𓂃𓂃𓏸𓈒𑁍
ᵂᴴᴬᵀ ᵂᴱ ᴼᴿᴰᴱᴿᴱᴰ
𓐎 麻辣🌶+蕃茄🍅湯鍋 $78
衝上雲宵百香果雞尾酒好大杯,岩晒打邊爐慢慢飲🥰