2018-09-22 76 views
中午時段~同同事食lunch,剛好呢個同事都喜歡吃牛,所以試下呢間餐廳,入到店舖,環境燈光柔和,地方尚算整潔。店舖每一張櫈都好細心, 櫈底下有個籃比客人擺放袋我們二人點了兩個午餐和兩款小吃第一個午餐: 香煎吊龍扒 $48賣相都唔錯,配黑椒汁餸飯都幾惹味, 但牛扒比較薄,食落去牛肉味香濃, 唔覺會用鬆肉粉醃製的。第二個午餐: 芝士紅燒牛肉麵 $48 麵質口感唔錯, 牛肉都炆得幾淋, 有少少辣辣。第一個小食: 羽衣甘藍天婦羅 $48呢個係我同事叫的, 起初我覺得有點古怪, 因為羽衣甘藍通常會用來做沙律, 估唔到用來製作天婦羅吃落去很脆卜卜, 沒有羽衣甘藍本身苦澀味 , 再配一個酸酸地既汁, 感覺唔似吃蔬菜。第二個小食: 鹽燒牛舌串 $48牛舌口感幾厚肉, 配鹽和黑椒,加上炭燒味道,唔錯!餐飲都有幾種選擇, 不過我揀了菊花桂圓露和 洛神玫瑰茶, 店員話自家製所以我哋試一試菊花桂圓露飲落都幾清甜,啱曬食完羽衣甘藍天婦羅後飲。玫瑰洛神茶飲落去酸酸甜甜有玫瑰花味 , 吃完豐富一餐飲有消滯感覺。

店舖每一張櫈都好細心, 櫈底下有個籃比客人擺放袋

我們二人點了兩個午餐和兩款小吃
第一個午餐: 香煎吊龍扒 $48

第二個午餐: 芝士紅燒牛肉麵 $48
麵質口感唔錯, 牛肉都炆得幾淋, 有少少辣辣。

第一個小食: 羽衣甘藍天婦羅 $48

第二個小食: 鹽燒牛舌串 $48
牛舌口感幾厚肉, 配鹽和黑椒,加上炭燒味道,唔錯!

菊花桂圓露飲落都幾清甜,啱曬食完羽衣甘藍天婦羅後飲。

Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$100 (Lunch)
  • 芝士紅燒牛肉麵
  • 羽衣甘藍天婦羅