2023-07-17
📍燚💡大埔難得放假梗係同媽咪出去撐枱腳,經過見到有對深色木門好神秘,上網一search原來喺間餐廳,所以即刻book咗去試一試。入面燈光昏暗,環境舒服。每人叫咗個廚師發辦套餐煙三文魚菠蘿沙律三文魚擺面,下面有菠蘿沙律菜,最特別係用菠蘿汁打成泡沫,望落好夢幻,食落又開胃柚子乳酪Parma ham用咗柚子打成泡沫🫧酸酸甜甜,Parma ham放面咸香咸香,加上乳酪蟹籽,口感非常清新,又賣相精緻黑松露扇貝扇貝鮮甜,有淡淡牛油同黑松露味鮑魚最鍾意食嘅海鮮之一,上面鋪滿蒜蓉,爽口蠔生蠔有肉juicy,好新鮮,加埋啲菇,你仲可以點側邊啲竹炭鹽提鮮黑豚扒鐵板燒最好就係可以望住廚師煎扒,好治癒,扒肉質鮮嫩唔鞋口配上菠蘿醬,酸酸甜甜 好夾,煎得啱啱好,最緊要擺盤精𡟹好吸睛,配菜解膩雞扒雞扒肉質鮮嫩多汁,表面煎得金黃金黃,脆脆地,點埋側邊蔬菜汁更正炒飯師傅炒飯都好有心,食食吓望住師傅炒飯,整左個心形出黎🧡,有紅蘿蔔🥕蔥同蝦,炒飯粒粒分明又夠乾身有口感,中意食呀豆腐昆布湯師傅刀工好好,豆腐切到成朵花咁喺湯中散開,咸度啱啱好鵝肝多士多士煎得香口,上面加上煎香既鵝肝,中間夾住菠蘿溶😆好清新好Fresh好特別,我
💡大埔
每人叫咗個廚師發辦套餐
煙三文魚菠蘿沙律
柚子乳酪Parma ham
黑松露扇貝
扇貝鮮甜,有淡淡牛油同黑松露味
鮑魚
最鍾意食嘅海鮮之一,上面鋪滿蒜蓉,爽口
蠔
黑豚扒
鐵板燒最好就係可以望住廚師煎扒,好治癒,
雞扒
炒飯
豆腐昆布湯
師傅刀工好好,豆腐切到成朵花咁喺湯中散開,咸度啱啱好
鵝肝多士
多士煎得香口,上面加上煎香既鵝肝,中間夾住菠蘿溶😆好清新好Fresh好特別,我鍾意
叫咗一杯麒麟,一杯Red House
食完呢餐真係好滿足🥰
#大埔美食 #大埔 #美食日記 #食好西 #大滿足
#香港美食指南 #香港美食 #香港美食 #香港
#hkfoodie #hkfood #bbq #hkfoodie #homekong#hkrestaurant #hkiger #hkfoodstagram #hkfoodlover #hkig #hkfoodshare
#foodiesinternationalchat #globaleats
#indiandailybread