2023-08-15
趁假期就想同仔仔去遠啲行下,今次就去馬灣玩下先。順路去埋沙灘隔離嘅酒店餐廳食dinner buffet🍽 我哋坐喺窗邊位置,可以飽覽沙灘同海景之餘,仲可以見到青馬同埋汀九橋😎一邊食嘢一邊有靚景,食🉐特別開心😚 餐廳依家做緊「盛夏果漾海鮮自助餐」主題,除咗環球海鮮同埋各款刺身之外,仲有一系列特別醒胃嘅菜式,例如脆炸咸豬手配香芒黃梅醬同香煎鴨肝多士配楓糖香橙醬。估唔到鹹香又脆皮嘅豬手配上黃梅醬有幾好味,有啲似燒肉點梅子醬食咁😆而香橙醬配上鴨肝又可以解膩,真係幾match👍🏻海鮮方面都幾多選擇,除咗海蝦、青口同埋翡翠螺之外,仲有鹹鮮味十足嘅長腳蟹、好多膏嘅麵包蟹同埋波士頓龍蝦🦞啱晒鍾意食海鮮嘅老公☺ 仔仔最欣賞嘅就係甜品啦🧁嗰度有部好特別嘅自動pancake機,只要喺個sensor位揮動隻手,好快就會有一塊新鮮熱辣嘅pancake出現,自己再加埋配料,食得好開心😁當然唔少得可以任食Movenpick雪糕啦😍作為抹茶控嘅我就試咗柚子綠茶餅,感覺好清新。