2025-04-11
假日又同屋企人入馬灣嚟個小度假🏖 兼試下挪亞方舟度假酒店最近推出嘅「漁饗豐味」自助晚餐😋係四月至五月初星期六同公眾假期期間限定啊!成人$598/位,小童就$298/位!食自助餐前我地喺酒店旁嘅沙灘散下步relax下度過悠閒嘅家庭樂,周圍都好有度假mood,完全唔記得自己身處喺香港😂之後就入酒店享用豐富嘅自助晚餐啦🥰喺呢間餐廳可以睇到180度全海景,可以一邊享用美食一邊望住青馬大橋及汀九橋嘅美景,我地特別揀左窗邊位坐,開揚又舒服,日落同晚上時分嘅景色都可以欣賞到❤真係好適合一家人相聚用餐🥰今次嘅自助晚餐注入馬灣獨有漁村海鮮元素,有好多款融入馬灣特色嘅菜式😋 例如酥炸馬灣蠔餅、避風塘風味蝦、漁村豉椒炒鮮魷、香煎黑松露醬蓮藕蝦餅都夠香口惹味🤤另外仲有啲異國風味,新加坡喇沙煮蜆、香草焗羊架、紅酒燴牛尾、肉眼扒等😍自助餐必試仲有一系列冷盤海鮮,有波士頓龍蝦、麵包蟹、鱈蟹腳、刺身,都幾新鮮!其中麵包蟹好多膏,都唔錯!甜品種類都算多選擇,有朱古力栗子慕絲餅、芒果慕絲蛋糕、紅豆綠茶瑞士卷、Movenpick雪糕等!
其中麵包蟹好多膏,都唔錯!